*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Ribolov Bijele Ribe > Opsta diskusija > Klen (Moderatori: elvas, kalja) > Prirodni mamci za Klena
Chat
 Str: [1] 2 3 ... 9   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Prirodni mamci za Klena  (Posjeta: 31323 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
pedja
Saran

451473302
Email
Prirodni mamci za Klena
« : 16-06-2008, 12:21:29 »

pozdrav svima
kakvo vi imate iskustvo lovu klijena na visnju
posto je sad prava sezona za visnju pa da otvorim ovu temu
ja sam bas imo dobrih rezultata i mislim da krupniji klijenovi pa i oni od tri kilograma uzimaju samo visnju
mada nije losa ni djanarika ona crvena i dud
Evidentirano
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
klen-catcher
Mladica

Email
Odg: Prirodni mamci za Klena
« Odgovor #1 : 16-06-2008, 14:21:12 »

Pozdrav pedja i tebi
Mnogi su mi govorili da klijen zaista uzima na višnju, i na dud, i čak i na manju jagodu  :shocked1:, al sam nekako skeptičan u vezi toga. Nekako mi bilo "ofirno" zabacivati voće. Eh, da, jesam jednom uspio uhvatiti klijena, oko pola kg na crno grožđe, i to veliki grozd, ali to je to što se tiče mene, voća i ribolova :grin1:

Bistroo!!!!!
Evidentirano

C  a  t  c  h    &    r  e  l  e  a  s  e  !!!!!
ins0mnia
Saran

ins0mniafly@hotmail.com ins0mniafly@yahoo.com
« Odgovor #2 : 16-06-2008, 14:36:27 »

Kolega mi rece da je prije par dana  gledao lika kako na visnju uhvati desetak krupnih klenova .. bilo je komada oko 1,5 kg
ja sam ko klinac lovio na visnje i tresnje .. hvatalo se dobrih riba
Evidentirano

http://profile.imageshack.us/user/ins0mnia
daiwa
Mladica

ŠTA JE TO RIBOLOV???

besic_elvir999@hotmail.com
Email
« Odgovor #3 : 17-06-2008, 17:21:12 »

insOmnija drug prije par dana sam bio na limskom jezeru i ovako ja hvatam  . Jedna udica  veća i izbacim košpicu pomoću igle za heklanje koju sam ukro od nanehahahaah  ----  iglu u sredinu zabodem i izvućem silk ili upredenicu --dlaku i kopčam ponovno za virblu  e sada otežanje dobro ocjeni to jest plovak  i sve ostalo  i gdje bacaš .  Ja sam se posvađao sa jednim ribarum jer stavlja trokuku i odma ubije kljena jer on to momentalno guta  i hvata se za jednjak  sam pa zar nebi trebali dati malo fore i ribi koje sve manje ima  osim toga ima fora sa jednom udicom  ito ovako drug  sve normalno kao i gore navedeno samo kako da nespadne sa udice trešnja ili višnja e ovako to je jednostavno samo na kraju uduce sveži omću vešu od one kada hvataš na travu pokušaj svezati i onda daj odgovor

pozdrav flaggen10 flaggen10

ukicu vežem kao za grunt
Evidentirano

ćovjek je stvoren iz pepela i njemu se vraća kada za to dodže vrjeme
ins0mnia
Saran

« Odgovor #4 : 18-06-2008, 08:48:19 »

ma ja nisam puno komplikovao .. :)
obavezno virbla a visnju samo zakacim na udicu .. jest da treba vise visanja, al' mi je tako bilo lakse
Evidentirano

pedja
Saran

451473302
Email
« Odgovor #5 : 18-06-2008, 09:01:29 »

pozdrav
godinama pecam kad je sezona na visnju klijena
ja ga pecam tako sto kospu ne vadim
stavim vecu udicu,i tu udicu skroz provucem i onda odozdo zakacim je za kospu i one ne spada nikako mozes bacati puno puta dok se sama ne raspane
kad potone plovak ne odmah kontra sacekati par sekundi pa onda kontra
provjereno najveci klijenovi uzimaju visnju
Evidentirano
daiwa
Mladica

ŠTA JE TO RIBOLOV???

besic_elvir999@hotmail.com
Email
« Odgovor #6 : 20-06-2008, 18:46:24 »

pozdrav svima   evo sada sam došao iz ribe i izgorio radi trešanja vjerovali ili ne ali sam na udici imao samo dva komadića  (klijena ) od 300 do 400 gr  i ništa nije totalno radilo jer je voda opala strašno u setihovu pa da mi neko kaže da mali klijen neče trešnju ili višnju rećiću mu da LAŽE u brk :2funny: :2funny: a i njih sam dobio samo u toku jezera ali mislim da je to zbog nedostatka vode  :cry1: :cry1: i velikog blata jer sa nemože doći do vode gdje ja idemali samo me interesuje kako mali klijen proguta veliku trešnju   e to me nervira jer samo oni rade u toku a ostale ribe ni za lijeka  a moj drug dobio od ribara iz srbije suhe višnje i da vidite ludare na vodi sa 4 višnje u OĐAKU 4 komada po 2,700 i 3, 200 gr u samo pola sata i radilaje puno bolje na te neke suhe višnje koje nisam odavno vidio a proizvodi ih firma TAKOVO  srbija  moraću ito da probam

pozdrav  flaggen10 flaggen10
Evidentirano

ćovjek je stvoren iz pepela i njemu se vraća kada za to dodže vrjeme
pedja
Saran

451473302
Email
« Odgovor #7 : 21-06-2008, 09:08:04 »

po meni isto su dobre visnje kad ostoje u zamrzivacu jedno mjesec dana pa ih izvadis da se otope i one dobiju neku aromu drugaciju,i mnogo su zilavije manje spadaju sa udice
pozdrav :145:
Evidentirano
pedja
Saran

451473302
Email
« Odgovor #8 : 23-06-2008, 10:27:38 »

da na visnju uzimaju najveci klijenovi to sam znao
a juce sam i potvrdijo pet komada ni jedan ispod dvije kile
Evidentirano
ins0mnia
Saran

« Odgovor #9 : 23-06-2008, 10:29:24 »

svaka cast ..  :afro1:
Evidentirano

klen-catcher
Mladica

Email
« Odgovor #10 : 23-06-2008, 11:17:36 »

sport16 sport16 svaka cast
Evidentirano

C  a  t  c  h    &    r  e  l  e  a  s  e  !!!!!
Svabo
Global Moderator
Great White Shark

jednostavnost vodi ka savrsenstvu

Email
« Odgovor #11 : 23-06-2008, 11:40:33 »

Lijep ulov   sport16 , uvijek ti bistro bilo.
Ja sam kao djecacic cesto lovio klijena al najvise na skakavca, tako da su vecinom bili sve manji komadi do 500gr. Ponekada sam znao da uzmem grozdje, ali ono sitno, sto kodnas u Posavini raste ured oko svake kuce ili onaj tamni dud. Klijen je dosta dobro uzimao na to, ali samo u ljetno doba, prilikom veliki vrucina i niskog vodostaja tj. bistre vode.I moram da vam priznam da od tada, nemogu da se sjetim da sam za jedan dan ulovio vise od 2 ili 3 komada........................
Zato jos jednom svaka cast Pedji na ulovu, jer 5 komada, jos te velicine, nemoze se uloviti bas svakodnevno  sport16
Pomeni ti stari ili kapitalni primjerci klijena, spadaju medju naj mudrije ribe koje nimalo nije lahko prevariti i upecati.
Evidentirano

Sticanje ribarskog iskustva je kao sastavljanje mozaika. Poslje svakog dana u ribolovu stavise jedan kamencic u mozaik. I nakraju u dubokoj starosti, kad ribarska dusa ode na onaj svijet. Iza nas ostaju rijeke pune kamenja i kamencica................
DIVER
Great White Shark

WWW Email
« Odgovor #12 : 23-06-2008, 12:29:25 »

Hm Pedja vrati me u djetinstvo ,tako sam poceo ribariti naberem visanja i onda kao indijanac se sunjam do pozicije :2funny:
Uhh al je bilo lijepo :lipsrsealed1:
Evidentirano

Sve uhvacene ribe poklanjam nasoj djeci
pedja
Saran

451473302
Email
« Odgovor #13 : 23-06-2008, 13:11:43 »

Citat: DIVER - 23-06-2008, 12:29:25
Hm Pedja vrati me u djetinstvo ,tako sam poceo ribariti naberem visanja i onda kao indijanac se sunjam do pozicije :2funny:
Uhh al je bilo lijepo :lipsrsealed1:
da diver i mene to vraca u djetinstvo imo sam jedno  petnestak godina pony biciklo bez krila prav tocak zadnji uvijek brzo bicklo i svaki dan raspust naberem kod komsije visanja i na jednom mjestu ispod stala u bratuncu bila je vikendica tu su se iskupljali bratunacki alkoholicari uvijek veseli svih nacija nikoga nisu dirali njih samo flasa interesovala i nekad zatraze ribu jednu kad ogladne
e tu je bilo klijenova to dok sam ziv necu zaboraviti nekada nisam mogao kuci da ih odvucem sa biciklom koliko je samo bilo velikih komada
danas nazalost nema vise ni vikendice ni klosara mjesto je zaraslo nemozes ni prici voda je oplicala
i sve je se promjenilo pa cak i ljudi
ali eto ponekad odem gore dalje uzvodno nedeljom kad neradim pa se opet ulovi
pozdrav svima 131
Evidentirano
Svabo
Global Moderator
Great White Shark

jednostavnost vodi ka savrsenstvu

Email
« Odgovor #14 : 23-06-2008, 13:57:45 »

Diver jarane bas tako, kao indijanac se sunjas pokraj vode nebili vidjeo kakvu tamnu fleku ispod povrsine, kako umjestu pliva i samo kadkad ode uljevo ili udesno. Tad se sasvim polahko pokusas prisunjat sto blize odgovarajucoj poziciji, jer ako slucajno klijen samo malo i samu sjenku odnekog vidi ode,pobjeze. Pa onda ponovo tu cekaj nebili se vratio ili ides dalje u nadi da ces mozda ponovo na istog ili neke druge da naletis....................Ja sam jos praktikovo kad klijena vidim prvo mu se priblizim pa onda iz ruke bacim koju vocku ispred njega, da vidim kako ce se ponasat. Cesto samo malo mahne repom i polahko, moglo bi se reci skoro lezerno,pokupi bacenu vocku koja plovi prema njemu. E mozete onda zamisliti koja napetost tada nastaje, na bambusov stap sa onim starim masinicama tj. koloturama (slicne banjaluckom kolu samo dosta manje) domace proizvodnje. Bez plovka i olova, samo mamac na udici i na slobodnom najlonu polahko probat izdirigovat da dud ili boba grozdja dodje sto blize klijenu.......................Posmatras onako polu zguren iza grma ili kakvog drveta, sam usebi govoris; evoga, sace, samo sto nije uzeo  :grin1: Cak ponekada usporis i disanje, jer sve mislis i riba te moze cuti. Ama za klijena od 2kg+ prestao bi i disat par minuta. A klijen polahko, u tvojoj glavi kao usporeni snimak, ma kao jedna vjecnost...........samo krene prema mamcu. Dodje malo blize ustima do mamca, a meni se cinilo kao da ga je dosao njusiti a ne jesti, otvori usta kao da zjeva i polahko proguta dud. Kao ja sada kad odem na odmor u Bosnu, narucim prvu porciju cevapa i onaj prvi cevap kad stavim u usta a on se vas istopi  :grin1: . Al tada mi je najvise bilo drago kad ulovis takvog klijena, pa onda sto brze krenes kuci da pokazes ulov. Ides kroz mahalu sav ponosan, izbacis prsa, nagnes desno rame (zavisno u kojoj ruci nosis ribu) kao da si citav dan na tom ramenu nosio vrece cementa. Obavezno osmjeh od uha do uha (kao jedna poznata nasa interpretatorica narodne muzike, krace receno pjevaljka) nebih sada nikog da prozivam  :grin1: . Zatim obavezno malo vuces zasobom desnu nogu, kao Gary Cooper u onom filmu "U Podne ispred saloona", jer ipak je to teska i velika riba, ma sta riba, ribetina. I nakraju das ribu da se spremi za veceru uz komentare, kako si se umorio, kako je bilo tesko ulovit toliku ribu ma kao da si citav dan kopo njivu..........a nisi se umorio. Naravno nesmije izostati ni vadjenje masti pojedinim ribarima, koji su bili malo stariji od mene. Jer cesto se desi da kao klinac dodjes na mjesto i tamam bacis primamu, a ono dodje neki stariji i kaze kako je on tu bas jucer bacio primamu, i kako samo on tu smije pecat  :angry1:  Eh kako sam onda znao vadit mast  :grin1: :2funny: :2funny: . Ma raja ti dozivljaji iz djetinjstva i jesu najljepsi u jednom ribarskom zivotu, ja svoje dozivljaje nebih dao nizasta na ovome svijetu. Jos kad bi se covjek mogao svih ti marifetluka i sejtanluka sjetit  :angel1: .
Bistro i vjerujtemi da su ribe, najvece i najteze, kad ih gledas ocima jednog klinca od 10-tak godina
Evidentirano

Sticanje ribarskog iskustva je kao sastavljanje mozaika. Poslje svakog dana u ribolovu stavise jedan kamencic u mozaik. I nakraju u dubokoj starosti, kad ribarska dusa ode na onaj svijet. Iza nas ostaju rijeke pune kamenja i kamencica................
 Str: [1] 2 3 ... 9   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...