|
Ilir
|
 |
« : 07-05-2008, 08:14:59 » |
|
BISTRO
jako me zanima da vidim što je sve Bosanski a i Hercegovački čovjek gradio i od kojeg materijala na vodi. Prvenstveno mislim na stare i nove mlinice, mlinove, kuće, sojenice i slične građevine. Također želim da vidim što mi sami činimo da mjesta na vodi učinimo ljepšim za boravak i odmor-mislim na odmorišta, stolove i klupe, mjesta za odlaganje otpada. Svakako ću putovati po BiH i ići u ribolov na dosta rijeka, tako da znam što od ovih građevina mogu vidjeti i gdje se može sjesti i odmoriti duša i tijelo a i zaroštiljati sa prijateljima. To mi je pored ribolova uvijek stvar broj 2, naučiti mnogo i o mjestu i ljudima koje posjećujem.
BISTRO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
|
|
klen-catcher
|
 |
« Odgovor #1 : 11-05-2008, 17:42:07 » |
|
Evo da ja pocnem... Jest da se ne vidi cijeli mlin, nisam ga ni htio slikati jer je obnovljen, donji dio(dio kuda protice rijeka) je ostao netaknut, i dosta je star. Zove se Rašić mlin na rijeci Gorusi.   
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
C a t c h & r e l e a s e !!!!!
|
|
|
|
DINO..
|
 |
« Odgovor #2 : 12-05-2008, 14:34:06 » |
|
BISTRO
jako me zanima da vidim što je sve Bosanski a i Hercegovački čovjek gradio i od kojed materijala na vodi. Prvenstveno mislim na stare i nove mlinice, mlinove, kuće, sojenice i slične građevine. Također želim da vidim što mi sami činimo da mjesta na vodi učinimo ljepšim za boravak i odmor-mislim na odmorišta, stolove i klupe, mjesta za odlaganje otpada. Svakako ću putovati po BiH i ići u ribolov na dosta rijeka, tako da znam što od ovih građevina mogu vidjeti i gdje se može sjesti i odmoriti duša i tijelo a i zaroštiljati sa prijateljima. To mi je pored ribolova uvijek stvar broj 2, naučiti mnogo i o mjestu i ljudima koje posjećujem.
BISTRO
e kad volis mlinove onda moras otici (ako nisi vec bio) da vidis vodenice na plivi nalaze se izmedju velikog i malog plivskog jezera
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
daiwa
|
 |
« Odgovor #3 : 12-05-2008, 16:42:09 » |
|
drug ako imaš vremena otidži na bjelašnicu a mjesto se zove umuljani kod crvenog klanca samo je strašno strmo i da vidiš mlin star od 1882 a držiga ćovjek sabrija muljan
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ćovjek je stvoren iz pepela i njemu se vraća kada za to dodže vrjeme
|
|
|
|
OSX
|
 |
« Odgovor #4 : 13-05-2008, 09:12:12 » |
|
Mislim da se zove Umoljani...
[privitak je izbrisao admin]
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odgovor #5 : 15-05-2008, 00:04:05 » |
|
Stvarno predivnan pejsaz.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
” Nismo birali ni zemlju ni mesto gde ćemo se roditi, ni narod u kojem ćemo se roditi, ni vreme u kojem ćemo se roditi, ali biramo jedno – da li ćemo biti ljudi ili neljudi. ”
|
|
|
|
daiwa
|
 |
« Odgovor #6 : 03-06-2008, 16:45:09 » |
|
OSX upravo tako drug ali je stvarno lijepo a tek priroda zaćudžujuća ćistoća za mušićare RAJ na zemlji i ljubitelje prirode naravno ------- kada pogledate tu VODENICU i ćovjeka pored nje moji pije vodu iz rjeke EEE to je priroda i ćistoća . Pa ko ima priliku da ode gore tek tada osjeti štaje ćistoća prirode i ljepota BIH  BISTRO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ćovjek je stvoren iz pepela i njemu se vraća kada za to dodže vrjeme
|
|
|
|
Ilir
|
 |
« Odgovor #7 : 29-03-2010, 15:41:44 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
zlaja S
Gost
|
 |
« Odgovor #8 : 29-03-2010, 16:27:43 » |
|
Ilir evo i moj doprinos temi,stare vodenice su mi omiljeni motiv za slikanje Vodenica na Krivaji-ulje na platnu  Vodenica na Krivaji-zima-ulje na platnu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ledu
T h y m a l l u s
Global Moderator
Orca

Bolje dvije hladne pive nego jedna topla
|
 |
« Odgovor #9 : 29-03-2010, 16:37:05 » |
|
zlaja slike su predobre, odlicne!!! moze li biti bolja stvar za postavit na zid u kuci jednog ribolovca. sve bi goblene i slicurine zeni poskidao sa zidova hehehe (valjda bi prezivio to skidanje) 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
zlaja S
Gost
|
 |
« Odgovor #10 : 29-03-2010, 16:39:55 » |
|
Hvala druže 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
zlaja S
Gost
|
 |
« Odgovor #12 : 29-03-2010, 17:42:38 » |
|
Hvala Scorp , naše rijeke zaslužuju da budu naslikane i ovjekovječene na platnima i one su glavni motiv kojim se moja slikarska duša bavi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Artist
|
 |
« Odgovor #13 : 29-03-2010, 20:36:49 » |
|
Vodenice na Plivi u Jajcu... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
viba
|
 |
« Odgovor #14 : 29-03-2010, 21:01:38 » |
|
Da se pridruzim ovoj nesvakidasnjoj ljepoti... Sliku koju vidite predstavlja vodenicu iz donjeg djela Une kraj Dubice i tipicna je vodenica za nizijske vode. Una je plaha i njen vodostaj varira i po 7-8m u toku godine te su i mlinovi prilagodjeni tim uslovima. Moj otac koji ima danas 80 g. cjeni da je slika iz napravljena izmedju dva rata . U pozadini se maglovito vidi stari drveni most koji je povezivao dvije Dubice, bosansku i hrvatsku, a izmedju njih na sred Une se prizaju dvoje dugacke ade . Ovo je zadnji od 7 mlinova koji su bili nanizani jedan iza drugog , a i on je srusen poslije drugog rata.Mlin se nalazi na hrvatskpoj strani i bio je u vlasnistvi nekog Ive, pa se i mlin zvao "Ivin Mlin". Moja kuca je tamo na bosanskoj strani malo nize mosta jedno 200m od obale , a ispod mosta je bilo i pristaniste za camac od mog dida, kojeg sam ja naslijedio . 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Viba – 50 years of fishing
|
|
|
|