Ja ne mislim da sam pametan...Ja znam da nisam

Samo mi je čudno da na svaki post koji tebi ne sjedne odgovaraš da je glupost,idiotluk,nema veze sa pameću itd. I drugo, ja nisam "varaličar" ja sam osoba sa imenom i prezimenom i ne dozvoljavam da me bilo ko etiketira na bilo koji način,jer očigledno je da se iz takvih podjela (na varaličare,mladičare,mušičare,šarandžije...) rađa mržnja kao, u ostalom, što se rađa iz svih silom nametnutih podjela. Elem, to svakako nije tema današnje emisije

Prema tome, ne želim da dužim raspravu. Sa šaranom evidentno nije dobro postupano ali da li je za ukidanje varaličarskog kupa? Hajde kad si već stručan, prvo objasni kako je trebalo postupati sa ribom da se ljudi edukuju. A ne drvlje i kamenje na prvu. Pecaš i ti šarane u zabrani pa se ljutiš kad ti to neko zamjeri.
Mislim da se može ovo riješiti na malo drugačiji način.
Pozdrav i bistro.
Hocemo li od pocetka, da uzmem sad svaki post i svaku izvalu za koju sam rekao da je glupost, da je i obrazlozim ako treba ili da se vratimo samo na ovu zadnju glupost da je tlo zatrovano od toboze "hemije" koju koriste sarandzije na jezeru?
Frajer hladno napisa da je tlo malte ne kontaminirano.

Meni ako vjerujes nije tesko, a sutra cu (posto cu biti u blizini svog pribora, sad nisam.) snimit jedan zanimljiv video samo za mehmeda, da dokazem da to sto prica JESU GLUPOSTI i nista vise.
Srda care, napisao sam vec dva puta kako je trebalo da se postupa sa ribom. Zar treba jos jedan put da pisem?
Evo ja cu se samocitirat.
Incindent se desio 150 m (pozicija 22- sa druge strane iste) od cuvareve kucice gdje stoje kade za prihvat ribe!
Jel se moglo otici po to za vrijeme zamaranja pa da se makar riba polegne na kadu? JEST! Nikome nije na pamet palo takvo nesto!
Jel se riba mogla otkaciti u vodi posto se uopste niti ne boduje? JEST i MORALO JE TAKO DA SE URADI!
Istina, mora se priznati. Bio je izgleda neko ko je razmisljao tako, sto se moze cuti na videu na 3:16 mnuti.
Ja cu se ponoviti kao papagaj. Saran se nije trebao iznosit napolje uopste. Mogao se i morao otkaciti u vodi jer oni nisu dosli da pecaju sarana i nije riba bodovana uopste. Prema tome nema apsolutno nikakvog razloga da je se iznosi napolje uopste na tom takmicenju!
Ja kao sto rekoh, napisao dva puta vec. Samo treba citat.
Kolega Kenan je napisao jos u slucaju vec kad iznose i hoce da iznesu ribu vani sta je trebalo da se uradi...
Smatram da su trebali na sastanku prije takmicenja obezbjediti jednu ili dvije kade i jedan ili dva saranska meredova i naglasiti da ako se takvo sto dogodi kako da se postupi sa ulovom kako se isti pored raub rane nebi dodatno ostetio. Takodzer su trebali obezbjediti jedan ili dva antiseptika da se raub rana sanira. Nisu nista od toga uradili. Nisu nista obezbjedili. Da jesu neko bi vec sigurno otrcao po kadu, antiseptik i meredov i uredno ribu iznio van i spustio. Sa merakom uslikao i ostavio sebi uspomenu koja nebi digla prasinu. Ovako...
Na kraju svega ovoga, mislim da nekima ovdje vise smeta briga o ribama i kada im neko ukaze na ociglednu gresku i to ne malu, nego veliku.