|
Artist
|
 |
« Odgovor #15 : 29-07-2009, 22:24:41 » |
|
Pozdrav svima! Negdje mi se zagubila ova fotka s ribom pauk ili "dragan"! Inače opasna riba, ima dva oštra šiljka oko glave kojima ubada i raspršuje otrov! Neznajući to ipak sam bio oprezan i kad sam je izvukao nisam je smio uzet u ruke. U tom trenutku mi je jedan slovak prišao i uzeo čovjek ribu u ruke da je skine s pinnsa ona ga ubode! Nateče mu ruka i to dobro i bolilo je dosta! Šta je poslije s čovjekom bilo to ne znam! Pauk je bijela riba, iznimno kvalitetna i jako dobrog okusa! Nadam se da će nekome ova informacija biti korisna. Bistro 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
|
ALmiЯR
DSZ i ONO
Global Moderator
Orca

Na dobrom smo putu! Jos samo da krenemo!
|
 |
« Odgovor #16 : 29-07-2009, 23:15:53 » |
|
Auuuuu, pa najotrovniji stvor nasih voda tj. mora. Nadam se da je otisao do doktora, ovo moze da zavrsi tragicno!, Inace Paukovi i skarpine mogu da budu pravo opasne i vi koji kanite na more ici i pecati treba prvo da se dobro informisete oko ovoga. Imao sam ih i ja na udici ali posto sam pecao sa "domorodcima" iz Istre, decki su me na vrijeme upozorili.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

|
|
|
|
svirac
|
 |
« Odgovor #17 : 30-07-2009, 15:47:41 » |
|
Taj je proklinjao trenutak kad je odlucio da bude pametan i da drugom skida ribu sa udice!!!! To boliiiii ... a ako se ne kontrolise, zna biti jako opasno!! Posto je otrov termolabilan, situacija se moze spasiti drzanjem ruke u vrucoj vodi. Takodje, odlicna stvar je proliti oko pauku i sadrzaj utrljati na mjesto uboda. Mog prijatelje Gorana je bubn'o u prst ... i evo, nakon 2 godine, prst mu jos trne! Inace ... klijestima skidati ribu sa udice ili je prvo usmrtiti, pa onda skidati. Pauk, ranj ili przinar je ukusna bijela riba, ali je i najotrovnija riba na Jadranu!!! Uglavnom boravi na pjeskovitim terenima. Evo slika za neupucene kontinentalce: 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
DamirMO
|
 |
« Odgovor #18 : 30-07-2009, 18:52:47 » |
|
pauk je jedan od bolijh zivih mamaca za tesku panulu.trebo sam i ja sljedece sedmice na more ali sam se polomio u ribi pa sam malo odgodio odlazak.cim skinem gips idem pa kad se vratim bice ako bogda i koja slika
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
na se nedam,a popet se ne mogu!!!
|
|
|
|
baboatif
|
 |
« Odgovor #19 : 30-07-2009, 20:03:31 » |
|
Ne pauk je jedan od bolijh zivih mamaca za tesku panulu.trebo sam i ja sljedece sedmice na more ali sam se polomio u ribi pa sam malo odgodio odlazak.cim skinem gips idem pa kad se vratim bice ako bogda i koja slika
Damire brz oporavak ti zelim , oprezno bemu misha 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
ALmiЯR
DSZ i ONO
Global Moderator
Orca

Na dobrom smo putu! Jos samo da krenemo!
|
 |
« Odgovor #20 : 31-07-2009, 02:07:07 » |
|
Najcrnje je sto je ovog pauka mozda i najlakse upecati. Na jednostavnu dubinku, znaci udica i olovo i komadic usoljene sardele i eto ga ko s poslom... Dok ganjas ugora ili nesto drugo cesto dodje pauk, a u moru nikad neznas sta ce doci. Samo ja vise ne vezem olovo, na dnu su sve ribe koje prezirem. Ili plovak i na udici malo kruha, komadic skoljke, ribe,,, ili varalica.... Olovo na moru, hajd zdravo!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

|
|
|
|
Besko69
|
 |
« Odgovor #21 : 31-07-2009, 08:41:45 » |
|
Ma ja mislim,da nije pametno ni jednu morsku ribu skidati sa udice rukom.Ja sam se na našem šaranu opekao ko klinac,a sad svaku morsku ribu samo sa kliještima skidam.Skoro sve ribe u moru imaju oštre peraje i treba dobro paziti.Svaka je ubo arbun,pa mu je tesko zarastalo,a ne kakva otrovnija. Meni se čini da ću ja odustati od morskog ribolova.Sinoć bacao i varalicu i lignju i crva i školjku.I opet samo zvijezdu uhvatio.Sama frustracija. Jedva čekam da dodjem na kakvu rijeku i počnem liječiti komplekse  bistro
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
svirac
|
 |
« Odgovor #22 : 31-07-2009, 08:58:53 » |
|
Ne znam gdje bacas, ali .... otidji ti sa tim crvom ili skoljkom rano ujutro oko 5-6 na samu plazu gdje se najvise raje kupa!! Pa probaj tu ... ili, ako ti je rano, na isto mjesto, ali pred sami mrak ..... i ne bacaj daleko od obale, 10-15 metara je dovoljno. Orada zna doci tacno na plazu rano ujutro ili predvece ... a bude i druge ribe.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ilir
|
 |
« Odgovor #23 : 31-07-2009, 09:46:18 » |
|
pauk je jedan od bolijh zivih mamaca za tesku panulu.trebo sam i ja sljedece sedmice na more ali sam se polomio u ribi pa sam malo odgodio odlazak.cim skinem gips idem pa kad se vratim bice ako bogda i koja slika
BISTRO što je meštre  da nisi upao u Bunski kanal  BISTRO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dojava_mostar
|
 |
« Odgovor #24 : 06-08-2009, 17:38:25 » |
|
svaka cast majstore za ulov  Ja sam proveo 5 dana na moru ali bezuspjeno totalno, doduse nisam probao varalicu, ali mi je ulov bio katastrofa (naravno nemislim na sparice i ostalu sicu) Zanima me samo dali je ovo ta varalica sto je na slikama, jer nisam uspio da je nadjem u Mostaru, a online ima puno modela pa hocu da uzmem istu? pozdrav i Bistro
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Artist
|
 |
« Odgovor #25 : 06-08-2009, 22:03:34 » |
|
Evo to je ta od 5cm! Plutajuća! Kupljena u Škorpionu dnc u Zg prije nekih 5god. Pozdrav i BISTRO 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
klapna
|
 |
« Odgovor #26 : 13-08-2009, 15:34:09 » |
|
Ne vidim najbolje zadnju sliku Borke, no mislim da je zadnja usata ne orada. Mada sam cuo od ekipe da i ona ponekad napadne varalicu.
Di si bio na moreni?
Ja sam svaku noc dobijao desetak riba u Tisnom s mosta prosli tjedan dok sam imao top varalica kad sam to pokidao ucinak se upolovio. Tamo yo-zuri katalog znaju napamet sve ribe i ove godine se nisu proslavili oni koji su na njih udarali.
Sutra opet idem dolje za vikend a slika nema jer sam posijao aparat zimus kad smo isli u Liku na ostrige-bandare-grgeče.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Artist
|
 |
« Odgovor #27 : 13-08-2009, 15:57:38 » |
|
Ne vidim najbolje zadnju sliku Borke, no mislim da je zadnja usata ne orada. Mada sam cuo od ekipe da i ona ponekad napadne varalicu.
Di si bio na moreni?
Ja sam svaku noc dobijao desetak riba u Tisnom s mosta prosli tjedan dok sam imao top varalica kad sam to pokidao ucinak se upolovio. Tamo yo-zuri katalog znaju napamet sve ribe i ove godine se nisu proslavili oni koji su na njih udarali.
Sutra opet idem dolje za vikend a slika nema jer sam posijao aparat zimus kad smo isli u Liku na ostrige-bandare-grgeče.
Klapna frendu, pa ti si non-stop na nekoj vodi bila to slatka ili slana!  To je san svakog strastvenog ribiča!  Meni osobno je slana voda ok, ali kad sam se vratio s mora doma, pa ujutro u 5h na Plivu, a predvečer na Vrbas....eeeeeeee nema ljepšeg ribolova! Na moru sam bio u Drveniku. Ja imao samo taj jedan mali pins brate, mislim da je dekor čak bio kalifa... pozdrav i bistro ti i na moru
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
klapna
|
 |
« Odgovor #28 : 14-08-2009, 09:33:37 » |
|
Ma da je meni voda ko tvoja ovde odma bi se mjenjao.
NA moru sam po danu spavao da bi mogao na ribolov. Nisam mrdao dok cura ne legne i utvrdi sanak, kasnije bi isao u ribolov pa do jutra opet da se probudi pokraj mene hehehe
Mene morena jako zanima vjerojatno ubodemo i neki camcic iduce godine.
Danas jurim samo na vikend al veceras sigurno udaram po brancigulama i sutra na crva.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ledu
T h y m a l l u s
Global Moderator
Orca

Bolje dvije hladne pive nego jedna topla
|
 |
« Odgovor #29 : 22-09-2009, 12:38:16 » |
|
jeste vidjeli one smrdljive varalice za lignju? one s cudnim trokukama? strasno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|