|
dinoslav
Gost
|
 |
« : 05-01-2008, 21:16:38 » |
|
BISTRONI RAJA.JA SAM NAUMIO KUPIT TAJ FISHINDER ILI SONAR ZA RIBOLOV.JEL NEKO PROBAO KAKVI SU REZULTATI, POSTO SU, IMAL GDJE JEFTINO, I STO JE MENI NAJBITNIJE: MOZEL SE KORISTITI NA RIJEKAMA I SA OBALE I KAKVI SU REZULTATI. :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: BISTRO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
|
|
admin
|
 |
« Odgovor #1 : 06-01-2008, 13:14:40 » |
|
Ma Fischfinder su ti prevashodno namjenjeni za koristenje iz camca ,jako su korisni pogovtovo za otkrivanje strukture dna .Mogu se koristiti na rijekama ,jezerima a bogami i moru al kao sto vec rekoh moraju biti pricvrceni na camac.Na trzistu ima i nekoliko modela koji se sa obale bacju stapom ,ja ih nisam koristio ali sam od drugih cuo da je to vise igracka i da su informacije dobivene od takvih sonara jako neprecizne. Znaci moj ti je savjet ukoliko zelis imati sonar ,onad uzmi model za camac ostalo je sve bacanje para.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
” Nismo birali ni zemlju ni mesto gde ćemo se roditi, ni narod u kojem ćemo se roditi, ni vreme u kojem ćemo se roditi, ali biramo jedno – da li ćemo biti ljudi ili neljudi. ”
|
|
|
|
sehic
Gost
|
 |
« Odgovor #2 : 08-01-2008, 18:00:26 » |
|
I taj sonar za čamac nije siguran jer mi je jaran govorio da taj sonar ništa nije pokazivao a za par minuta riba se počela izbacivati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
porec
|
 |
« Odgovor #3 : 08-01-2008, 22:56:15 » |
|
postoji sonar za rijeke. stavi se na plovak, zabaci i na ekranu, na satu gledas dubinu i da li ima riba. ima ga nekoliko ljudi u sarajevu. znam da ga ima alija dalting...ne znam koliko je zadovoljan ali znam da ga koristi... kosta nesto preko 200km
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
skender
|
 |
« Odgovor #4 : 16-01-2008, 11:22:24 » |
|
imam ga ja lowrence x135 jako dobar koristi se iz camca mjeri dubinu vode strukturu dna na kojoj je dubini riba temperaturu vode velicinu ribe.ocitava kakvo je dno dali je pjesak ili sljunak dali ima trave,panjeve crta granje sve sto je u vodi otkriva
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Perica
Klen

imam mišljenje o tome ali se ne slažem sa njim
|
 |
« Odgovor #5 : 16-01-2008, 11:58:46 » |
|
Ja bih ako smijem postavio jedno pitanje. Svi smo mi ribolovci koliko vidim koji se bave ribolovom iz ljubavi prema ovom "sportu". Zašto sonari? Gdje je tu ljepota?Zar sonar ne ubija sve čari ribolova koje sam ribolov pruža?Rekoh jedno a evo nekoliko pitanja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
diver2
|
 |
« Odgovor #6 : 16-01-2008, 13:48:00 » |
|
Ja sam protiv sonara 100% heheheh mada mi ponekad kazu da sam pravi sonar mada svoje iskustvo nisam nikad zloupotrebio :coolsmiley:
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dinoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #7 : 16-01-2008, 13:51:34 » |
|
Ja sam protiv sonara 100% heheheh mada mi ponekad kazu da sam pravi sonar mada svoje iskustvo nisam nikad zloupotrebio :coolsmiley:
ee lozac lahko je tebi ti si sonar sam od sebe :2funny:ko podmornica. ma ja nesto mislim dobro je ispitati teren imal grana prepreka i sl.j.. zakacis vobler i ode cener i sve tako kontam da je ovako bezbolnije
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
addy23
|
 |
« Odgovor #8 : 16-01-2008, 15:38:37 » |
|
To cemo da isprobamo ljetos Diver akobogda. Da vidimo gdje se sta moze zakaciti hehehe na wobler sam mislio.
Bistroooo!!!!!!!!!
ADDY
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odgovor #9 : 17-01-2008, 18:44:11 » |
|
Sonar prevshodno sluzi za odredivanje strukture tla na nepoznatim vodama ,i za to je veoma koristan.Ukoliko ste prvi put na nekom jezeru i sami znate da su dani potrebni da se pronadju mjesta na kojim bi moglo biti ribe npr. salakovacko jezero i u takvim slucajevima je po meni upotreba sonara opravdana , a trziti ribu po ribu sonarom je besmislica i nevjerujem da bi bilo kome to predstavljalo zadovoljstvo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
” Nismo birali ni zemlju ni mesto gde ćemo se roditi, ni narod u kojem ćemo se roditi, ni vreme u kojem ćemo se roditi, ali biramo jedno – da li ćemo biti ljudi ili neljudi. ”
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odgovor #10 : 17-01-2008, 18:47:59 » |
|
Evo na netu sam pronasao zakon o slatkovodnom ribarstvu u BiH i po tom zakonu sonar je zabranjeno koristiti u ribolovu.Znaci ljudi sonar vozdra. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
DamirMO
|
 |
« Odgovor #11 : 17-01-2008, 18:48:27 » |
|
imam sonar i koristim ga samo na moru.nije mi potreban na neretvi (po njoj ronim jer mi je to veci gust)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
na se nedam,a popet se ne mogu!!!
|
|
|
|
Dado
Gost
|
 |
« Odgovor #12 : 17-01-2008, 19:33:51 » |
|
Ja imam sonar i koristim ga za otkrivanje ilegalnih imigranata i svercera u granicnom pojasu lijepe nase...istia taj sonar nije za ribolov, ali u ulicnom zargonu s njim je upecano puno krupnih riba lol :-)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
topaz
|
 |
« Odgovor #13 : 13-02-2008, 23:31:36 » |
|
Da se i ja nadovežem na ovu temu.I u Srbiji je Zakonom zabranjeno pecanje uz pomoć sonara ili u širem tumačenju nikako u čamcu istovremeno zabačeni štapovi i instalisan sonar.Sama upotreba sonara nije zabranjena.Iskljućivo ga koristim na Dunavu na nepoznatim terenima u potrazi za izglednim mestima koja ispod površine mogu samo mogu da naslutim.Odličan je za merenje dubine i odredjivanje srukture samog dna kao i mogučih prepreka pri sporoj vožnji u plitkim vodama.Posedujem EAGLE FishEasy i potpuno me zadovoljava. Pozdrav kolegama,BISTRO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odgovor #14 : 14-02-2008, 20:25:51 » |
|
topaz dobrodosao na nas forum ,nadam se da ces se ukljuciti i u nase druge diskusije a bilo bi pozeljno da nam ponekad javis i sta se deseva na Dunavu. :kiss1:
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|