Ledu
T h y m a l l u s
Global Moderator
Orca

Bolje dvije hladne pive nego jedna topla
|
 |
« : 29-01-2011, 19:59:59 » |
|
majstore moze li se napraviti zlica kao one sto na uni love psatrmku s njima. ne znam znas li o cemu govorim? pozdrav i bistro
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
kokuz_sa
|
 |
« Odgovor #3 : 29-01-2011, 20:10:54 » |
|
hehe je je dobra dobra kako za pastrmku tako i za mladicu al da je meni ovog idrinog misa probat al 00 l 0 djeluje mi ubitacno
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Idra
|
 |
« Odgovor #4 : 29-01-2011, 20:21:07 » |
|
Napraviti ću nekoliko uzoraka takvih varalica ( nešto slično, ne kopija).Kada budu gotove,stavim fotke.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
adoni
|
 |
« Odgovor #5 : 29-01-2011, 21:42:30 » |
|
hehe je je dobra dobra kako za pastrmku tako i za mladicu al da je meni ovog idrinog misa probat al 00 l 0 djeluje mi ubitacno Pa s obzirom koju ribu mislis loviti s njima,od ovih Unskih nema boljih..ovo je stari-dobri i mozda najstariji model blinkera na nasim prostorima,a kad su potocara i mladica u pitanju i daaaaaaleko najlovniji 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Idra
|
 |
« Odgovor #7 : 29-01-2011, 22:39:44 » |
|
Koliko vidim ima varijanta sa zavinutim vrhovima i druga s kopčama na prednjem i stražnjem dijelu? ( mislim na Unske kašike)
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ledu
T h y m a l l u s
Global Moderator
Orca

|
 |
« Odgovor #8 : 29-01-2011, 22:45:21 » |
|
mislim da su kod svake zavrnuti vrhovi, odnosno tijelo savijeno u blagi luk
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
adoni
|
 |
« Odgovor #9 : 29-01-2011, 22:59:39 » |
|
Kao sto rekoh,ovo je mozda najstariji model blinkera i svi su blago zavrnuti na krajevima..kao sto se zove Unski,tako se moze zvati i Sanski,Vrbaski,Sanicki,Drinski itd.jer ljudi su nekad davno sami sebi pravili ovakve blinkere..a kolko je meni poznato,ovi blinkeri sa slike su daleko poznatiji pod imenom Fajikovi blinkeri,e sad dal su i ovi njegovih ruku djelo,nebih znao reci 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ledu
T h y m a l l u s
Global Moderator
Orca

|
 |
« Odgovor #10 : 29-01-2011, 23:15:20 » |
|
evo kolega adoni bolje poznaje taj kraj i nazive. recimo, u mom kraju takvi blinkeri se nikad ne koriste. cak i sama rijec blinker se koristi za leptira  uopce na kasike rijetko ko lovi
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
ALmiЯR
DSZ i ONO
Global Moderator
Orca

Na dobrom smo putu! Jos samo da krenemo!
|
 |
« Odgovor #11 : 29-01-2011, 23:42:22 » |
|
Evo da odvojim ovaj dio oko ovih varalica karaktristicnih za UNU i Bos. Krajinu uopste. Mislim da su one same zasluzile temu za sebe, ima se bogami sta i reci a osim toga nije fer da spamujemo temu Idra varalice... Znaci o ovim "unskim" blinkerima mozemo ovdije.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kokuz_sa
|
 |
« Odgovor #12 : 29-01-2011, 23:51:51 » |
|
eh posto sam ja los s kasikama..tj nit sam bacao nit imam da pitam..jel ova unska samo leluja u vodi ili se okrece kao leptir?
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ledu
T h y m a l l u s
Global Moderator
Orca

|
 |
« Odgovor #13 : 29-01-2011, 23:57:28 » |
|
kad je trznes malo leluja, ali njena prava snaga je u propadanju, kada treperi. jos kad zaprasi dno, uh 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
DIVER
|
 |
« Odgovor #14 : 30-01-2011, 10:56:58 » |
|
Kao sto rekoh,ovo je mozda najstariji model blinkera i svi su blago zavrnuti na krajevima..kao sto se zove Unski,tako se moze zvati i Sanski,Vrbaski,Sanicki,Drinski itd.jer ljudi su nekad davno sami sebi pravili ovakve blinkere..a kolko je meni poznato,ovi blinkeri sa slike su daleko poznatiji pod imenom Fajikovi blinkeri,e sad dal su i ovi njegovih ruku djelo,nebih znao reci  Da,da Adoni ,Faik je stari majstor i doveo je ove varalice do savrsenstva !! Al godine nose svoje,a i radi same tradicije koja bi se morala nastaviti iste blinkere sa istom kvalitetom sad radi nas clan "slap"(Firdo) ,ovih dana je ,mnogo zauzet ,znaci bicemo spremni za sezonu  . Najjaci adut ove varalice je sto se moze voditi u svim slojevima vode i da je u isto vrijeme ubitacno lovna(sto ruku na srce i pored sve tehnologije danas vecina varalica nemoze). Po meni najbolja kombinacija je zuto ,bjelo,znaci unutrasnjost bjela a vanjski dio zut! 
|
|
|
Evidentirano
|
Sve uhvacene ribe poklanjam nasoj djeci
|
|
|
|