*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Varaličarenje > Opsta diskusija > Mladica (Moderatori: DIVER, tommylee, Ledu) > Ribolov Mladice na Uni
Chat
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Ribolov Mladice na Uni  (Posjeta: 31645 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zuby
Klen
**

Email
Odg: Ribolov Mladice na Uni
« Odgovor #165 : 22-02-2011, 10:18:40 »

Nije za foruma, al vidja se to svake godine na 'pojedinim' mjestima. Digne se njih 50-100 komada pod samu povrsinu...vecina ih je oko metra, ali bude i nekoliko preko 25 kg.
Dosad su taj prizor gledali na nekoliko virova, nekoliko ljudi, pitaj Cakija kad dodje u Krupu, on je jedan od njih ! Ja ih nisam vidio u jatu toliko, ali po dvije, tri ogromne u danu...sigurno  drinks

Sto se tice ovog prizora s Une, naravno, kapa dolje...rekoh vec negdje da takve vode stvarno nigdje nema i ja ne mogu porediti Unu i Drinu ama bas nikako...potpuno drugacije rijeke. Kad bi Drina imala 20% sedri ko Una, bilo bi strasno. Samo sto ovo jato ne bi bilo od riba 60-80 cm nego mnogo veci komadi...jednostavno u Drini sve ribe rastu nevjerovatnom brzinom pa tako i mladica. Ove zime je bas bilo ulova, okacicu slike u temi o Drini, a izvlacenju ove sa slike sam licno prisustvovao  

Evidentirano
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
RETOLS
Mladica

« Odgovor #166 : 22-02-2011, 10:29:43 »

Citat: zuby - 22-02-2011, 10:18:40
Nije za foruma, al vidja se to svake godine na 'pojedinim' mjestima. Digne se njih 50-100 komada pod samu povrsinu...vecina ih je oko metra, ali bude i nekoliko preko 25 kg.
Dosad su taj prizor gledali na nekoliko virova, nekoliko ljudi, pitaj Cakija kad dodje u Krupu, on je jedan od njih ! Ja ih nisam vidio u jatu toliko, ali po dvije, tri ogromne u danu...sigurno  drinks
Ako je tako,onda mi je stvarno drago...sad vidim koliko sam u zabludi čitajući po 3-4 foruma,teme "Zaštitimo mladicu ponos Drine"...
Evidentirano

http://una-discovery.org/
zuby
Klen
**

Email
« Odgovor #167 : 22-02-2011, 10:41:45 »

Ma to kukaju uglavnom oni sto je ne pecaju, naravno da je nekad bilo vise, al tad je bilo desetak mladicara na tom potezu, a sad ih je nekoliko stotina...pogledaj slike dijela ulova od ove godine pa reci dal je ima.
Cak je i Pedja, najveci zagovornik kako nema mladice u Drini,  rekao da je ima (jer je ulovio jednu). Ja ne volim te podjele na rijeke, svaka ima svoje drazi i svaku volim posebno. Najvise sam ih ulovio u Drinjaci, ali ne mogu reci da je ima vise nego u Drini... Najbolje je obici sve rijeke o kojima sudimo, pa donijeti licno svoj sud  drinks
Evidentirano
zeljkoue
Saran

Email
« Odgovor #168 : 27-02-2011, 11:56:34 »

Ovog leta je samo u Mutovom viru ulovljeno sigurno 30 mladica na plovak na travu.A da ne pricam koliko je bilo kidanja.Plovkarosi su najvece zlo na Drini,5x ulove vise mladica od mladicara.I sto je najtuznije vecina riba se odnese.
Evidentirano
silvio
Sabljarka

Buntovnik bez razloga

« Odgovor #169 : 07-03-2011, 10:30:16 »

Znaš kako bi ja to komparirao velika rijeka velika riba Cheesy
Evidentirano
kokuz_sa
Orca

« Odgovor #170 : 09-03-2011, 19:55:27 »

http://www.pik.ba/artikal/1076394/preparirana-mladica/

jako interesantan opis

"prodajem mladicu prepariranu.. ulovita prije rata na podrucju une.. duzina 165 sirina 24.. bila je teska 44 kile.. extra preparirana nigdje ostecena,"

prodavac iz B.krupe

za cijenu ja sendao poruku kaze ovako

09.03.2011 u 19:58
Prije 3 minuta

2500 km nosis odma.. badava je
Evidentirano

zuby
Klen
**

Email
« Odgovor #171 : 01-04-2011, 12:30:37 »

doh  165 cm :kiss1:   144    laugh
Evidentirano
amchuka
Great White Shark

Email
« Odgovor #172 : 01-04-2011, 17:40:05 »

eno sad je prodaje za 1000 KM mada sumnjam u tu dužinu i težinu
Evidentirano

Ima li ovdje DEMOKRATIJE !!! Zivjelo pravo glasa !!!
RETOLS
Mladica

« Odgovor #173 : 01-04-2011, 20:46:49 »

rolleyes doh
Evidentirano

http://una-discovery.org/
LOS_Pecaros
Kalifa

www.montenegro-fishing-paradise.com

Email
« Odgovor #174 : 04-04-2011, 20:48:36 »

Vozdra raja!  drinks

Upadoh na forum nakon dugo vremena. Poslase mi link one gigantske meke s Neretve (kapa dolje lovcu) pa reko` nije zgoreg na navrnem i na temu.  rolleyes

Javljaju mi da se mladice vidjaju u grupama na trlima po Vrbasu, Sani, Limu... ljudi prate, cuvaju od hajvana da ne probodu po (staroj) navici. Murija cak ponedje pomaze. Ako, neka... valja (se). Da ih bude vise, da se ima(mo) s kim nadmudrivati.

Pozzzzz

thumb
Evidentirano
river wolf
Saran

ismar.halilovic@stu.ssst.edu.ba
« Odgovor #175 : 07-06-2011, 12:17:51 »

pozz za ekipu Krajine
imali li je,javljal se  :kiss1:
Evidentirano

Ribolov je fer borba covjeka&prirode
mirho
Gaga
*

« Odgovor #176 : 15-06-2011, 03:28:35 »

Citat: ADONI - 01-02-2008, 18:05:56
Bistro  :laugh1:,
evo imam jedan vobler kojeg sam,pa lazno je reci,trazio sigurno desetak godina.Jedan moj komsija(nazalost sada rahmetli)inace veliki mladicar,imao je ovakav vobler i pravio je cuda s njim.Sjecam se da ga je uvijek drzao mimo ostalog pribora,najcesce u unutrasnjem dzepu jakne,zamotan "PREPORODOM".Komso je jedno vrijeme radio u Rusiji i tamo ga je kupio.Ovdje sam se raspitivao u svim radnjama ribarske opreme,al bez uspjeha.Al jedan od prodavaca mi je obecao da ce preko nekih svojih ljudi pokusati nabaviti tako nesto kako sam mu opisao.I divna li cuda danas.Donijeli mu ljudi nekoliko voblera i medju njima i ovaj moj.Doduse nije nov,ali sam mu ipak jako zahvalan.Koliko zbog samog voblera,jos vise zbog toga koliko me taj vobler podsjeca na mog dobrog komsu.
E sad bi zamolio sve mladicare,posebice DIVERA,ZANDERA ili DOKA,da mi kazu da li su mozda oni imali priliku susretati se ili cak loviti sa ovakvim voblerom. Nazalost,kao sto sam rekao nije nov,pa neznam ko je proizvodjac niti na njemu sta pise.Navodno je negdje u Poljskoj nabavljen.Radi se o tonucem vobleru 1,5-3m dubine.BISTRO!!!

_rs.jpg[/img][/URL]src="http://aycu28.webshots.com/image/42547/2000309793401688168_rs.jpg" alt="Free Image Hosting at allyoucanupload.com"/></a>
Evidentirano
mirho
Gaga
*

« Odgovor #177 : 25-06-2011, 23:32:17 »

Moja prva iskustva sa velikom Mladicom i velikim ribama. Sa pocetkom ove godine krenuo sam na varalicarenje.I isplatilo mi se sad ne gubim nadu svaki me dan nesto tjera da idem u potragu za Mladicom ne gubim nadu bit ce jos ako bog da :-)
Evidentirano
mirho
Gaga
*

« Odgovor #178 : 25-06-2011, 23:40:18 »

POZZ bistro svim na ovom sajtu zelim mnogo uspjeha u ribolovu,ima javlja se ima udara al ne gubimo nadu i kad nam se otkaci krenimo dalje :))
Evidentirano
Šiljo hr.
Great White Shark

spinning man

Email
« Odgovor #179 : 26-06-2011, 00:07:09 »

Bistro Mirho!
Odmah ću ti skrenuti pozornost na jedan detalj a to je slikanje ribe.
Zbog nas a i sebe probaj u buduće slikati se pored vode ili mjestu gdje si ulovio ovakve ribe.Puno je ljepše,bar meni,vidjeti ribiča i njegov ulov pored mjesta gdje ju je ulovio.
Ovo ti je jedna mala sugestija s moje strane kako će ti biti bolje raditi u buduće,bez ljutnje.
Svakako ribe su odlične i kapa do poda.Meni osobno slika 1 najviše paše,štuka je štuka!
Pozz... drinks
Evidentirano

http://srd-krka-knin.com/
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...