*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Glavna Soba > Ekologija (Moderator: Svabo) > Hidrocentrale
Naslovnica BIH-Ribolov.com Portala
 Str: 1 ... 10 11 [12]   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Hidrocentrale  (Posjeta: 24826 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
pache
Saran

Odg: Hidrocentrale
« Odgovor #165 : 15-01-2010, 13:52:43 »

Trebamo organizovati masovne demonstracije.DOLE VLADA,DOLE KRIMINACI(MUSLIMANSKI;PRAVOSLAVNI;KATOLIČKI).
Evidentirano
Myran
Sabljarka

« Odgovor #166 : 15-01-2010, 14:25:06 »

Bistro!
       Mnogi su to čuli na TV kao i ja sam....a što reći...katastrofa......organizirati potpisivanje peticije,javno ,u svim mjestima u Državi, sa pitanjem " da li ste  ZA  ili  PROTIV " ...."IZGRADNJE TERMO I HIDRO ELEKTRANA I OSTAVKU AUTOMATSKU VJEĆA MINISTARA I ONIH IZNAD NJIH "
       Ako nema Zakonskog uporišta,u smislu, da li je referendum obvezujući ili ne, da bar znaju šta im Narod misli na papiru,potpisano..

Evidentirano
ADONI
Great White Shark

« Odgovor #167 : 15-01-2010, 14:39:45 »

Neznam sta da kazem scratchhead scratchhead Apsolutni sam protivnik izgradnje tih HE iz vise razloga...
Ali nazalost stanje i situacija u drzavi je takva da se u nesto udarati mora sad
Evidentirano

Opet_neko
Mladica

Za sada jedini BH bamboo rodmaker, hahahaaaa...

« Odgovor #168 : 15-01-2010, 15:18:44 »

Mustafa Mujezinovic je tipicna sarajevska prodana dusa i najobicniji carsijski medo brundo. Kao u vecina sarajlija on je gradski glupan (a koji je uz to jos i gladan funkcije) kojeg ovi nasi "seljacici" iz vladajucih stranaka vintaju kako hoce. Heco je prigradski (priVisocki) trgovcic koji ni granap nije znao voditi pa mu je propao. Ma ne znam sto vam ovo pisem kad vec sve znate ... Jos kad vidim ovo kako nam podmecu "suplju" pricu o napretku i blagostanju, dodje mi da puknem od muke ...

E sad, i Srbi i Hrvati u BiH, imaju svoje Mujezinovice i Hece, a posto su oni svi "rodjaci" (jer su svi povezani interesno) isto i misle ... "Je*es Izeta, Envera, Josipa, Ivana, Zorana i Nemanju, daj da mi zbrinemo svoje najblize (i najdalje) potomke ..." Oni ce i onako pobjeci negdje vani da to trose ....
Evidentirano

Hočeš da si "faca" ? Lovi na bambusov štap ...
@LmiЯ
Global Moderator
Great White Shark

Na dobrom smo putu. Jos samo da krenemo!

Profil WWW
« Odgovor #169 : 15-01-2010, 21:40:12 »

Rekao sam da se ne ulazi u politizaciju, prenio sam tekst u cjelini kako je i objavljen na mnogim BH informativnm portalima. Nase nije da se bavimo politikom iako se politika redovno bavi nama i nasom buducnoscu, nazalost, ali postoje neka druga sredstva da se to rijesava. Npr. dolaze novi izbori pa razmislite kome zaokruziti na listicu, energetsko-rusilackom lobiju ili mozda nekoj drugoj opciji. Ja iskreno neznam da li postoji neka stranka / partija koja ima u programu zastitu prirodne sredine u pravom smislu rijeci mada se i ovi energeticari vole nekad tako prikazivati kad se za to ukaze potreba. Ovo jest lobi udruzenih partija a energetika je pored telekomunikacija najunosniji biznis i zbog toga se to tako predstavlja kao neminovno, gotovo pa kao da ce narod pokrepati ako oni to ne izgrade. Kad ispadne neki problem u vladi i parlamentu cesto je tu u pitanju sukob oko dominacije u ovim oblastima... samo zavisi ko to kuzi a ko ne. I bez obzira ko dominira i ko uzima od njih veci a ko manji kolac od tih prihoda narod i pogotovo mi ribolovci smo na gubitku.
 Ako se ovaj plan provede mi slobodno mozemo reci zbogom rijekama kakve poznajemo a pobrojane su na listi, a posljedice ne mozemo ni dokuciti sve dok nas sve to ne strefi, a nadam se da nece. Pricati o turizmu i zastiti prirodne okoline i termo/hidroelektranama u isto vrijeme je isto kad bi prostitutka drzala govor o celibatu, apsurdno! Medjutim kod nas je i apsurd postao ustaljeno pravilo u mnogo cemu pa i u ovome....
Ne mogu da shvatim zasto Bosni i Hercegovini trebaju toliki energetski objekti kada se zna da je broj stanovnika u odnosu na prijeratni podobro smanjen, kada znamo da broj velikih potrosaca npr. elektricne energije smanjen (koliko velikih firmi je zatvoreno), kada u isto vrijeme izvozimo struju i u Hrvatsku i u Srbiju pa cak i u Italiju. Zar ne postoji mogucnost modernizacije vec postojecih kapaciteta ili da bar kazu rusimo 2-3 stara i pravimo za ta 2-3 adekvatnu zamjenu... ali od ovih cifri i spiskova me jeza naprosto hvata.
Kada se ovo pocne ostvarivati i konacno ostvari postacemo zemlja elektrana i centrala, sa vjerovatno najvise megavata po glavi stanovnika u svijetu ako vec i nismo, pare ce klepati oni koji to rade i sada, i bice zbogom reviri, rijeke, autohtone vrste,turizam i sve suplje price ... struja nece biti jeftinija. Dabogda izginuli od te struje, pa i ovako imamo tih centrala vise nego sto nam i treba,a visak izvoze za manje para nego sto prodaju nama u BiH.
Evidentirano

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why its called the present.
@LmiЯ
Global Moderator
Great White Shark

Na dobrom smo putu. Jos samo da krenemo!

Profil WWW
« Odgovor #170 : 16-01-2010, 12:11:44 »

Evo jedne male dopune na temu o gradnji ovih hidrcentrala a odgovore zasto je to potrebno mozete dokuciti iz priloga koji cu okaciti dole ispod. Puno je lakse do milijardi doci prodajom energenata ne radeci nista, voda tece i donosi lovu a dok se za ovo drugo treba malo i raditi. Znaci, pokusajte izracunati koliko je to para od izvoza el. energije ako se kapaciteti udvostruce ili utrostruce.Znaci sve te centrale bi sluzile za izvoz el. energije.

Zarada oko pola milijarde KM od izvoza električne energije
15.01.2010. u 13:47

Elektropreduzeća u BiH tokom prošle godine od izvoza električne energije zaradila su oko pola milijarde maraka.
Najveće elektropreduzeće u BiH "Elektroprivreda BiH" tokom prošle godine zaradila je izvozom struje oko 318 miliona KM, dok je "Elektroprivreda RS" u istom periodu zaradila 141 milion KM, a "Elektroprivreda Herceg Bosne" oko 27 miliona KM.
"Elektroprivreda RS" u prošloj godini proizvela je ukupno 1.733 gigavat sati električne energije, "Elektroprivreda BiH" 6.950, a "Elektroprivreda Herceg Bosne" 1.940 gigavat sati električne energije.

Evidentirano

Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why its called the present.
 Str: 1 ... 10 11 [12]   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...