|
dzeno
Gost
|
 |
« Odgovor #15 : 21-10-2007, 17:18:06 » |
|
Bravo !! ja se uvijek držim tih starih jarane.. I uvijek kažem bože zdravlja a bit će ribe i druženja i izlazaka jarane...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
|
|
Dado
Gost
|
 |
« Odgovor #16 : 13-11-2007, 19:04:11 » |
|
Dok je ribe bit ce i ribolova...a boga mi i ribolovackih :-) tipa ono u nadrealistima kad Djuro prica kolika je bila hobotnicA
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
x-man
|
 |
« Odgovor #17 : 30-11-2007, 00:20:53 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
x-man
|
 |
« Odgovor #18 : 30-11-2007, 00:22:10 » |
|
Jarane ovaj skec je souuuu :laugh1:
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dado
Gost
|
 |
« Odgovor #19 : 16-12-2007, 15:28:06 » |
|
100% :kiss1: :coolsmiley: hahahaha
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dzeno
Gost
|
 |
« Odgovor #20 : 22-01-2008, 23:00:58 » |
|
Evo jedne scene koju sam morao uslikati na nagovor Damira Begovića (urednika emisije BistroBiH na tv Hayat) Prošle godine lovili smo na dubinku ja, on i jegov otac. Kako smo mi u Jablanici ponznati po dobroj jagnjetini ja i damir smo odlučili da odemo uzeti malo Jagnjetine a njegov otac da čuva štapove i peca. kad smo se malo odmakli prizor pred nama je bio strahovito smješan hehe njegov otac pored naših i svojih štapova je izgledao veoma izgubljeno jer nije znao gdje više da gleda :) A što je najgore privukao je i pažnju ribočuvara koji su ga izdaleka vidjeli sa 10 štapova u vodi :) Sreća pa smo se brzo vratili i sve je prošlo kako je trebalo i biti a eo vam i sliek koju sam tada uslikao.. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
porec
|
 |
« Odgovor #21 : 23-01-2008, 01:00:23 » |
|
e ja se ne bavim ribolovom bez plovko, osim u iznimnim situacijama, ali ovo sam morao da slikam, prije par godina, na jednom poslovnom putu u Crnoj Gori. zar nije tipicna slika... :laugh1:
[privitak je izbrisao admin]
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pristovs
Gaga
|
 |
« Odgovor #22 : 05-03-2008, 23:58:43 » |
|
Bistro! Nesto i na ovu temu. Naime sportskim ribolovom se bavim punih 30god. Uglavnom je to ribolov na tekucim vodama prije svega Neretva nizvodno od HE Mostar. Pravilo kod ribolova sa utegom je da nema pravila, zasto to kazem, kad riba ne grize mozes joj bacati sto hoces ona ne uzima. Da bi imao uspjesan lov naj prije moras naci mijesto gdje si siguran da ima ribe. Dobro je poznato da pastrmka voli brzu vodu sto se samo od sebe namece da ces je tamo prije i uhvatiti. Sto se utega odnosno olova tice njegova tezina varira zavisno od dubine i brzine protoka vode, a stavlj se takva tezina da spravu nosi sto prirodnije. Na spravu ribari stavljaju od 3 do 15 umjetnih muha, odnosno gamarusa ili kako ih jos zovu mokre ili podvodne musice. Poznato je da je pastrmka prozdrljiva riba tako da velicina ne igra bas veliku ulogu. pravi uspjeh cete zabiljeziti ako ste potrefili pravu boju musice. Sto se velicine tice krecu se od 6-18 u ljetnim danima iako sam vec rekao da pravila nema. Za sada toliko. BISTRO! od 01. 04. 2008.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
DINO..
|
 |
« Odgovor #23 : 06-03-2008, 10:21:00 » |
|
pozdrav
ovaj nacin koji ti opisujes je lov tirolcem ili podvodna muha sa utegom i taj nacin je na skoro svim rijekama zabranjen sem kod vas na neretvi mislim da ova tema nije podrazumjevala ovaj nacin ribolova vec lov sa utegom ili bez njega sa mamcima koje koristimo i na plovak hljeb, crvici,gliste itd.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
JAFA
Gost
|
 |
« Odgovor #24 : 06-03-2008, 20:17:01 » |
|
Naravno da je zabranjeno na svim vodama ali izgleda da nije bas svugdje zakon isti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
my_wayy_1
|
 |
« Odgovor #25 : 12-04-2008, 22:03:12 » |
|
za tog manica da se i ja javim kod nas na modrackom jezeru (Lukavac Tuzla)ga ima u zadnjih par godina nevjerovatno puno cak da zna bit vremena da nemozes nista drugo ni uhvatit sem njega dok je prije bila deverika ta koje je bilo u ogromnim kolicinama na dubinsko (i plovak naravno) uzima sve gliste korice zito sve zivo uglavnom sta god da zabacis uzima ja neznam ko ga donese na to jezero al da bogdom nije po mom misljenju
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
daiwa
|
 |
« Odgovor #26 : 14-04-2008, 21:44:00 » |
|
my_mayy_1znaći da je dosadan (JA sam za 10 dana na modracu pa ću te kontaktirati ,ako namaš ništa protiv!!!!!) da :145:  :smiley6600: :76: :76: :76: :laugh1: :laugh1:
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ćovjek je stvoren iz pepela i njemu se vraća kada za to dodže vrjeme
|
|
|
|
my_wayy_1
|
 |
« Odgovor #27 : 17-04-2008, 01:24:22 » |
|
*ebi ga seta vrlo rado bi al sam trenutno u grazu student a dole sam nadam se za 1 maj a to ako si vec dole i dop**di ti modracko preporucio bi ti da odes ima privatno jezero prema smolucoj kad krenes 10 marak karta al ima komada pogotov sarana pa bistro u svakom slucaju i :laugh1: :76:i za mene koju :)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
daiwa
|
 |
« Odgovor #28 : 17-04-2008, 20:05:55 » |
|
hvala za imformaciju biće prilika samo ući :afro1: :afro1:  :laugh1: :laugh1: :laugh1:
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ćovjek je stvoren iz pepela i njemu se vraća kada za to dodže vrjeme
|
|
|
|
baboatif
|
 |
« Odgovor #29 : 18-04-2008, 01:14:25 » |
|
ja sad nemam pojma na sto je dozovljeno pecati, osim sto sam utvrdio da je dozvoljeno na lepitr i ostale varalice( vjestacke) :rolleyes1: Ja sam planirao da lovim prvenstveno pastrmku, e da ovde pitam neke stvari pa da mi neko ako mu ne bude mrsko odgovori odjednom na kamaru sve :) tj neka potvrdi ili odbaci neke moje tvrdnje i dadne pokoji savjet ako sam sta izostavio, Znaci, zabranjeno mi je loviti na musicu osim mahavcem s maksimalno jednom musicom na spagi,znaci li to da ne postoji drugi nacin sem mahavca, da li pod tirolom podrazumijevate tzv. torpedo koje je takodje zabranjeno, da li mogu loviti pastrmku na plovak s glistom , jednom podvodnom muhom ili vjestackim ili prirodnim crvom, Bistro
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|