*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Ribolov Bijele Ribe > Ribolov bijele ribe na plovak (Moderatori: Svabo, elvas, kalja) > Plovkarenje
Chat
 Str: [1] 2   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Plovkarenje  (Posjeta: 7487 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Spetsnaz
Gaga
*

Plovkarenje
« : 02-04-2009, 20:13:07 »

BISTRO ! ! !
e jel moze neko da mi pojasni detaljnije sto se tice plovkarenja.
evo podataka:
pecam na jezeru, stajaca voda
udice koristim 12
e sad koji plovak molim vas da mi neko kaze koji plovak koliko grama????
plissss pomoc posto ja dugooooooo vec pecam dubinski sada zelim malo ploovkaritii.. pomoc....

i jos nesto pecao bih na plovak bijelu ribu..da li moze neko iskusan sa plovcima da me poduci mallooo...

bistrooo
Evidentirano

Plovak <3
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
x-man
Sabljarka

Email
Odg: Plovkarenje
« Odgovor #1 : 02-04-2009, 23:46:10 »

Bistro drug...uzmi plovak 4 ili 5 grama a oblik plovka  izaberi sam ..probas brate sta najbolje leti pri zabacaju i kako tone na ugriz ribice ....javice se tebi nas Svabo i ostali Plovkarosi sa foruma pa ces vise da saznas...ja sam ti licno isto tanak sa plovkom.BISTRO
Citaj malo forum imas temu bijelu ribu i plovak thumb naces sigurno nesto sto ti moze pomoci 
Evidentirano
jenki
Saran

lovi i pusti 95% ribe za naše unuke

« Odgovor #2 : 03-04-2009, 08:49:06 »

Jarani pozdrav!
Ribolov bjele ribe na jezerima nije toliko zahtjevan kao na otvorenim vodama.Oblik plovka za ribolov je jako bitan .Tako rekuć svaka vrsta ribe ima svoj oblik plovka.Za bjelu ribu na zatvorenim vodama pretežno se upotrebljava plovak u obliku igle ili mrkve. Ako je vjetrovito vrijeme plovci moraju biti što duži i s metalnim stabilizatorom da se što prije izravna pri zabacivanju.Zaboravio sam reći da je bitna i tehnika kojom loviš. Dalije to match tehnika, direktaš(petljaš),Šteka(polagaljka),Bolonjez,ili obični štap s rolom, koji je i najteži za ribolov . bjela riba se najčešće lovi direktašem.Upotrebljavaju se plovci težine do tri grama,oblik igle.Nikako oblik bačvice ili kuglice jer oni su za tekuće vode.

Sistem mora biti što lakši,znači plovak što lakši najlon što tanji udica što manja.Za slobodan ribolov dostatan je plovak 2 do 3 grama ,osnovni najlon 0,16 predvez 0,12 ili 0,14  udica veličine 16 eventualno 14. Riba osjeti svaki otpor pa ga treba svesti na minimum.Direktaši bi trebali biti dužine 6 ili još bolje 7 metara dužine ali vršne akcije jer to su brzi štapovi .Ako nisi kontrirao brzo nema ribe,bjela riba nije baš prokleta za hranom pa ne uzima mamac hlapljivo tako da moraš biti jako brz na kontri.Javi mi s kojim štapom ćeš loviti i koja je dubina voda  koja vrsta bijele ribe prevladava pa ću ti pomoći.

BISTRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evidentirano
Spetsnaz
Gaga
*

« Odgovor #3 : 03-04-2009, 08:57:10 »

e da ti katem pecam na obicni stap dubine ima polijepo ne znam tacno koliko...
znaci ja cu sebi uzeti plovak 2-3 grama  u obliku iglice...

jenki
jos nesto da katem pecao bih crvenpere..

bistro
Evidentirano

Plovak <3
jenki
Saran

lovi i pusti 95% ribe za naše unuke

« Odgovor #4 : 03-04-2009, 09:13:17 »

Crvenperi su površinska riba. on se lovi na pola metra dubine i treba još lakši plovak ali oblika igle najlon 0,14 predvez 0,12 još bolje 0,10.lovi na crva ali samo jednog,ili komadić crvena gliste đubretarke.baci malo krušnih mrvica na plovak pomješanih s kukuruznim brašnom i da vidiš ribe 50 kom za sat vremena.

BISTRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evidentirano
Spetsnaz
Gaga
*

« Odgovor #5 : 03-04-2009, 17:07:03 »

jenki danas ,mi je prvi dan da pecam na plovak i izvukao sam 10 crvenpera..sta kazes za pocetnika sa plovkom????
Evidentirano

Plovak <3
ICE TIGER
Mladica

ICE_TIGER@windowslive.com
Email
« Odgovor #6 : 07-04-2009, 01:25:23 »

Bistro !!!

Za stajacu vodu bih ti preporucio da lovis pri dnu. Tu su ribe. Crvenperke su za predskolsku djecu.
Ostalo ti je Jafa objasnio, mozda jos samo ovo: Ako ti je dubina na kojoj lovis , veca od dubine stapa, koristis isti iglicasti plovak samo mora biti setajuci.
Puno srece buducem plovkarosu !!!
Evidentirano
BRAVO_MH67
Gost
« Odgovor #7 : 19-04-2009, 13:35:14 »

Evo i ja sam plovkar i nadam se da cu dosta toga procitati kao sto i jesam kao gost to dosad i cinio a danas i kao clan ovog Foruma...Vidim da ima dosta toga za procitati i nauciti od kolega ribara kao sto su Svabo,Jafa .Ice i ostali...
Evidentirano
pitos
Gaga
*

« Odgovor #8 : 24-04-2009, 16:56:24 »

Cao narode
Nadimak mi je Pitos i vidjeh ovu vasu temu za plovkarenje tako da me je ona zainteresovala jer sam i sam strastveni ribolovac i to od malih nogu i bavio sam se aktivno sportskim ribolovom za udruzenje iz Gradacca i plovkarenje mi jedno od najdrazih tehnika.Citao sam vase savjete i slazem se sa vecinom,ali bih dodao jos da pecanje deverike,bodorke,crvenpera, zutookice i ostalih vrsta slicnih njima se svodi na pecanje pri dnu.Sto ne vazi za pecanje tih istih vrsta u zavisnosti od dubine,vremena i doba dana,i zavisi da li pecate sitnije primjerke ili krupnije,i sto jos zavisi kakvu ste primamu koristili,tesku ili laku.
Na zalost u mjestu gdje sam pecao na te nacine to vise gotovo da i nije moguce,jer se radi o dva jezera u Gradaccu: Hazni i Vidari i njima nam je se pojavio takozvani MANJIC ili Cvergl kako ga zovu i voloi bih da mi neko od vas da neki koristan i isproban savjet  i nacin pecanja ,kojim bih mogao da ga izbjegnem da mi ne lijeze na primamu.
Veliki pozdrav za sve iskrene ribolovce i BISTRO pa se cujemo......
Evidentirano
Carinik
Mladica

« Odgovor #9 : 24-04-2009, 17:29:35 »

manjic ili manic i cverglan su dvije potpuno razlicite ribe, neznam otkud u tim vodama cverglan ali neko ga je ocito namjerno ubacio
Evidentirano
ICE TIGER
Mladica

Email
« Odgovor #10 : 25-04-2009, 09:36:12 »

Bistro !!!

Cverglan je rijec koja potice iz njemackog (Zwergl-patuljak) i to nasi ribari upotrebljavaju kao naziv za patuljastog soma. Ima tri bodlje odmah iza glave. Kod mene ga zovu kanadski somic.
Evidentirano
Myran
Gost
« Odgovor #11 : 29-04-2009, 13:39:03 »

Bistro!
          Teško ga je,somića,cvergla,američkog patuljastog somića, izbjeći kad legne na dno i hranu. Ja sam donekle uspješno to radio,ako je riba dobro aktivna, hranio sam dva mjesta.tako da sam na mjesto na koje želim navući  somića dobro bacao  sjeckane gliste, a istovremeno, da ne odvučem i tu drugu ribu,bacao hranu intezivno i na to drugo mjesto. probaj, ne košta puno....
Evidentirano
ICE TIGER
Mladica

Email
« Odgovor #12 : 30-04-2009, 07:18:11 »

Bistro !!!

Ja sam na jednoj staraci kod Laktasa, lovio na kuhanu psenicu, i taj mamac cverglan ne uzima tako cesto.
Evidentirano
Svabo
Global Moderator
Great White Shark

jednostavnost vodi ka savrsenstvu

Email
« Odgovor #13 : 05-05-2009, 01:14:19 »

Pitos jarane po stapu dobro nam dosao u ovo veselo drustvo  thumb .
Naziv manjic ili manic koristi se kodnas u posavini bas za tog "americkog somica"
sto ga Ice opisa. Napast da je nema vece, nazalost tamo gdje ga neko ubaci,
gotovo je nemoguce vise da ga se covjek rijesi. Jedino probat pecat sa nekim
mamcom sto ga on nece, eto, to sa kuhanom psenicom je dobra ideja. Nazalost nema
"mesnatog" mamca kojeg ta riba nece da uzme. Znaci samo sa nekim "biljnim" mamcima
probat, pa mozda i uspije. Jos jednom BISTRO u Gradacac, tj. u komsiluk.
Evidentirano

Sticanje ribarskog iskustva je kao sastavljanje mozaika. Poslje svakog dana u ribolovu stavise jedan kamencic u mozaik. I nakraju u dubokoj starosti, kad ribarska dusa ode na onaj svijet. Iza nas ostaju rijeke pune kamenja i kamencica................
tarik
Gaga
*

Zivot je svo ono dosadno vrijeme izmedu 2 ribolova

« Odgovor #14 : 22-01-2012, 14:56:01 »

Zdravo narode ,
novi sam na ovoj temi i zelio bi podijelit svoje iskustvo sa vama.
Inace pecam na Modrackom jezeru.Na plovak sa pecaljkom od 6 metara karbonska.Najlon koji koristim je 0.20 / 0.18  a predvez 0.18/0,16. Ja bi ti jarane preporucio plovak bilo kojeg oblika al da ne prelazi dva grama.Radi gore navedenog : riba je vrlo osjetljiva ;) Koristi otezanje od 1.5 il 1.4 grama to stimas kad dodjes na vodu od zavisnosti plovka a i samog olova jer postoje profesionalni takmicarski plovci i olova koja ja koristim. Al za pocetak bi ti preporucio da pecas na pecaljku il neki bolonjez od 5 - 6 do 7 metara ;) i kad dodjes na vodu uzmes olovo kojim izmjeris dubinu i pecas deveriku, babusku , sarana , a doce ti i koja crvenperka no sikiriki grin TOliko od mene ..... flaggen10  i ne zaboravi msm da ces pogrijesit ako uzmes plovak preko 2.5 grama najbolji suu  ti 1.5 il 2 ak ces na jezeru pecat ..
Pozzzz !! i bistroo
Evidentirano

"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...