*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Ribolov Bijele Ribe > Mamci i Primama (Moderatori: Svabo, elvas, kalja) > Ribolov na kuglicu stiropora
Chat
 Str: 1 [2]   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Ribolov na kuglicu stiropora  (Posjeta: 8049 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
digixx
Klen
**

pecheur26@live.fr
Email
Odg: Ribolov na kuglicu stiropora
« Odgovor #15 : 08-01-2010, 07:41:39 »

Ima i 20 godina. Bilo mi dosadno,nazovem druga, hocemoli do Konjica, kazu uzima strugac na uscu.Odgovor, naravno potvrdan i za sat vremena smo na vodi.Vidim raja cupa strugaca na plovak,a i mi smo plovkasi, ugnijezdimo se medju njih jer se znamo.pokiselim hljeb da nabacam, kaze mi prvi do mene nemoj sad je bacen i namigne ?? Stavim mrvu, zabacim jednom, pa opet pa opet, nista.Tako i moj prika.Vidim nesto tukne, jer se ostali cudno ponasaju.Dok smo spustili ruksake pripremali pribor vidio sam neke komade stiropora tu okolo.Mislio sam, hajde,donijela voda. Ostali se i dalje zezaju i vidim u nasem pravcu. Ovi i dalje vade svaki sup mi i dalje slabo.E, kad im je dosadilo, rekose tajnu. Stiropor. Ja tek tada pomislih pocinje pilana jos zesca i naravno ne prihvatam savjet. Tek poslije kad mi pokazase prakticno ja se uvjerih istavim stiropor kojeg je bilo u izobilju svud okolo.Stavi se veca kuglica na udicu i svaki uzme ustima.Malo kad sam ga vidio da tako slatko uzima.Sreca bijase zima i kratak dan pa nismo ucinili ono radi cega bi se covjek danas kajao videci u kakvom je stanju riblji fond danas. Ali , tesko bih povjerovao, da nisam sam lovio na stiropor i to da ga strugac uzima sportski,ustima. Bistro ! 131
Evidentirano
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
Cican
Gaga
*

Email
« Odgovor #16 : 09-06-2011, 23:51:37 »

Stiropor se namoci u biljni sok od bijelog duda i onda ima vise efekta ... ;) Lovio sam klenove sa njim ... poneki skobalj
Evidentirano

ZABRANJENO JE REKLAMIRATI DRUGE FORUME NA VULGARAN NACIN KAO NA OVOM MJESTU. JA CU SAD PROCITATI PRAVILNIK, DA NE BUDE NISAM ZNAO A POPIO BAN!
adooo
Gaga
*

« Odgovor #17 : 11-06-2011, 14:55:22 »

Citat: spiner - 27-06-2009, 14:52:58
Malo sam okasnio na ovu temu ali me zaintrigirala jer sam slucajno iz Kaknja gdje se svake zime lovi kako na STIROPOR tako na dvije, tri i vise udica  uplakan
Po meni je lov na stiropor krivolov jer vecina riba biva zakacena za nos ali i za razne druge dijelove tijela. Naravno ovo je moje misljenje i ne mora znaciti da je ispravno. Iako najvise vremena provodim sa varalicarcem u ruci ipak imam pribor i za lov plovkom pa znam pogotovo u zimskom periodu izaci i loviti skobalja, znaci imam makar malo iskustva i u plovkarenju  grin
Posto je zimi riba u jatima i u zimovnicima tada stiropor dolazi do izrazaja jer udica sa stiroporom izdignuta je od dna i lakse nalijeze na ribe a uvjerio sam se svojim ocima da ribolovci koji to koriste kontriraju na svaki pomak plovka sto znaci da se plovak samo nakosi odmah slijedi kontra. Nema tu nekog mudrovanja i taktike oni samo sjedu na zimovnik i kandjijaju  zlocko
A ova gore konstatacija da u Kaknju ljudi nemaju para za angel uopce ne stoji jer vecina njih koji tako love ima i angel u svojim torbama samo ga ne koristi jer ovako bez puno truda imju mnogo bolji ulov.
Ovo nije nista novo i svake zime se ponavlja u Kaknju jer cuvarska sluzba ne radi svoj posao i ne traze se a naravno i ne kaznjavaju se prekrsioci i ne trudi se da se ovo stanje popravi.
Nasem drustvu je bitno da ima zadovoljavajuci broj prodanih dozvola a ne trudi se da zavede red na vodama kojim gospodari.
Sad ova tema nije aktuelna ali ce cim dodje zima obale Bosne biti ispunjene "ribolovcima" koji samo kupuju pakovanja i pakovanja udiica i olova i koji u svojim djepovima imaju komade stiropora.  embarrassed  embarrassed  embarrassed
Zalosno ali istinito  embarrassed  embarrassed

BISTRO svim SPORTSKIM RIBOLOVCIMA

P.S.
Kako sam vec rekao na pocetku ovog posta ovo je moje razmisljanje i ne mora znaciti da je ispravnoslazem se sa tobom drug...dolazim svake zime u kakanj..i vidimda ga ljudi vade na stiropl..kao sot kazes..ima ih i za usta.-.-al vecinom je sa strane ili za nos...pozz
Evidentirano
JAFA
Orca

‎"Budala ima veliku prednost pred pametnim čovjeko

Email
« Odgovor #18 : 12-06-2011, 13:58:42 »

Ma malo da pojasnim..

Stiropor je imitacija ikre u datom momentu i nista vise...
Jes da nekad podize udicu sa dna da ne zapinje ali uglavnom riba se zaj...pa uzme misleci da je ikra i to je to..

Ima kacenja ribe tj takozvani raub ali ako se radi sa 2 ili vise udica sa stiroporom to vec nije ribolov vec nesto drugo..

Navadio sam se ja ribe i ribe na kuglicu stiropora..

Spuzva isti slucaj...imitacija pahulje hljeba..

U svakom slucaju vise je sportski nego na crvica ili glistu....

Bistroooooooo   flaggen10
Evidentirano

"Ako uzmete psa s ulice i nahranite ga, neće vas ugristi. To je osnovna razlika između psa i čoveka."
spiner
Great White Shark

WWW.BiH-RIBOLOV.COM

emir.jasarspahic@gmail.com
Email
« Odgovor #19 : 12-06-2011, 22:33:34 »

Citat: JAFA - 12-06-2011, 13:58:42
Ma malo da pojasnim..

Stiropor je imitacija ikre u datom momentu i nista vise...
Jes da nekad podize udicu sa dna da ne zapinje ali uglavnom riba se zaj...pa uzme misleci da je ikra i to je to..

Ima kacenja ribe tj takozvani raub ali ako se radi sa 2 ili vise udica sa stiroporom to vec nije ribolov vec nesto drugo..

Navadio sam se ja ribe i ribe na kuglicu stiropora..

Spuzva isti slucaj...imitacija pahulje hljeba..

U svakom slucaju vise je sportski nego na crvica ili glistu....

Bistroooooooo   flaggen10

Jafa uz duzno postovanje prema tebi tvome iskustvu ali cisto sumnjam da je stiropor imitacija ikre. Ako je tako sto onda samo lovi u zimskom periodu kad je riba skoncentrisana u zimovnike??? A za ovo da je vise sportski od crvica li gliste ne bih uopce komentarisao

drinks
Evidentirano

JAFA
Orca

‎"Budala ima veliku prednost pred pametnim čovjeko

Email
« Odgovor #20 : 13-06-2011, 10:44:54 »

Pa pretezno se na ikru lovi tokom zime kad je uglavnom riba na mrijestu a u ljetnom periodu nisam nesto lovio na stiropor..to je period novembar-mart...naravno mislim na bjelu ribu..

Škobalja naravno kace za sve pa i za usta mada svi znamo da on to nebi ni usnu uzeo ali nikad nereci nikad..

Zloupotreba samog tog nacina je nesto drugo kako rekoh jedna udica pa i stavi pikavac na nju ona je dozvoljena ali sa vise udica to je vec raub..

Da malo je smijesno ali istinito ima i toga da škobalja lovi sa 4 udicom  doh i kuglica stiropora a jbg sad dozvoljeno je a nije prekrsio zakon..

Jedino da se donese takva uredba da se koriste i udice specificno za vrstu ribe koju lovis onda to ode u nedogled..

Da nebjezim sa teme..

Moze se uvjek loviti na stiropor a moje misljenje je kako sam i rekao imitacija ikre,mozda grijesim ali mislim da jest..

Bistro...
Evidentirano

"Ako uzmete psa s ulice i nahranite ga, neće vas ugristi. To je osnovna razlika između psa i čoveka."
 Str: 1 [2]   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...