*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Ribolov Bijele Ribe > Mamci i Primama (Moderatori: Svabo, elvas, kalja) > Ribolov na kuglicu stiropora
Chat
 Str: [1] 2   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Ribolov na kuglicu stiropora  (Posjeta: 8029 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
DEVER
Mladica

Email
Ribolov na kuglicu stiropora
« : 05-11-2008, 01:54:58 »

E TAJ STIROPOR, ma ne ide mi u glavu nikako doh. Volio bih to vidjeti u zivo pa makar sabljarku ne ulovio dok sam ziv! Ako na to grize i u Mosevcu, ima sutra da uzmem bolovanje  131
Svirac, znam da si jaran prva liga, hajd ko brata te molim uslikaj mi to i postavi da vidim (jel ide na vrh udice ili na vrat i slichni detatlji) to mi je skoro interesantno ko ona tvoja sarajka. Hvala i bistro ti bilo!
Evidentirano

S U T R A   J E   H O R A !
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
svirac
Orca

« Odgovor #1 : 05-11-2008, 08:22:55 »

Tita mi, to radi ..... i ja sam bio skeptik, ali, radi .... to je ujedno bio i jedini put da sam tako lovio.
U principu se ne razlikuje od musice jajceko. Osim toga znam da neki musicari ciljano love skobalja na takve i slicne musice.

Bifi, znam ja da svako lovi na neke svoje nacine i to postujem bogami, ali, eto .... posto volim i pribor, bi mi nesto zao tog varalicarca.
Evidentirano

Dado
Gost
« Odgovor #2 : 05-11-2008, 09:39:20 »

NA stiropor? pa to je najbolji mamac u zimskom periodu :) ja sam plotice vadio na unutrasnjost filtera od cigare :) Dever jesi to s Tesanjskog kraja?
Evidentirano
DEVER
Mladica

Email
« Odgovor #3 : 05-11-2008, 10:39:15 »

Dado, jasta brate!!! E, sad posto si me provalio sad te moram likvidirat Cheesy, da mi budes likvidan doh ko "LIKVI" (kazu dobar za najlon kad nece da tone)! (dalje necu privatno - protivi se pravilima foruma embarrassed)

Za stiropor sam chuo, ali nikad vidio, pa sam bio malo ko iz "skeptichku jamu". Stiropor je bijel i asocira na pahuljicu hljeba ili francuza (to je o.k.) ali me intersuje sta mislite, ima li to veze i sa ponasanjem namamcene udice u vodi? Mislim, posto je stiropor laksi od vode pa mozda daje "lebdeci" efekat ili prirodniju prezentaciju ili...
ili to sve nema nikakve veze -jednostavno nabijes kuglicu i opleti?
Svirac, gledao sam i ja (ali samo na TV) ribolovlov na kuglicu uvaljane dlake ali sta cu kad sam praktichar pa dok ne pipnem  whistle nesto mi sve ko u snu.
Kako god, hvala za brzu reakciju (ko na skobalja - iz zgloba)!
Evidentirano

S U T R A   J E   H O R A !
mladicakraljica
Gost
« Odgovor #4 : 07-12-2008, 17:56:43 »

Sto se tice stiropora to je na Bosni u jednom vaktu godisnje mamac broj jedan i uzima ga sve plotica skobalj,saran,mrena ma sve, zanimljivo je sto se koristi mala kuglica i malo veca udica ja koristim 6 gamaktsu i dobro mi se pkazala 99%ribe je zakaceno u njusku i sto brza voda i to je pola posla zavrseno
Evidentirano
candr Bn
Mladica

Catch AND Release BijeljiNa

Email
« Odgovor #5 : 07-12-2008, 21:33:06 »

Koju Gamakatsu 6 koristis,ako nije tajna?Meni sa sve jedne spada osim 2210,a i ona mi se nesto ne svidja.Mada ja koristim 10 ili 12.
Na Bosutu,ljeti babusku razvaljuju na stiropor.Na Savi se i saran zaleti na kuglicu stiropora.Doduse ja pecam na Savi na feeder pa malu udicu sa stiroporom stavim  tik uz hranilicu(veoma kratak predvez)
Evidentirano

www.ideaplus.rs.ba
mladicakraljica
Gost
« Odgovor #6 : 10-12-2008, 21:53:44 »

Citat: candr Bn - 07-12-2008, 21:33:06
Koju Gamakatsu 6 koristis,ako nije tajna?Meni sa sve jedne spada osim 2210,a i ona mi se nesto ne svidja.Mada ja koristim 10 ili 12.
Na Bosutu,ljeti babusku razvaljuju na stiropor.Na Savi se i saran zaleti na kuglicu stiropora.Doduse ja pecam na Savi na feeder pa malu udicu sa stiroporom stavim  tik uz hranilicu(veoma kratak predvez)
to je ta udica samo nista manju od sestice nemoj stavljat ,zvuci ko velika udica za skobalja, i ja sam to mislio dok nisam probo bistro
Evidentirano
porec
Saran

Volim Bolognese

Email
« Odgovor #7 : 11-12-2008, 14:19:56 »

i ja sam gledao kako ljudi love na stiropor. na istom mjestu sa prve slike, u kaknju. a ja sam fino nahranio i lovio na angel i svaki put sam bolje prolazio nego svi ostali na stiropor. onda su dolazili kod mene da im dam malo angela... mislim da to ima i neke veze sa financijama u kaknju... isti ljudi su tamo svaki dan pa bi prihranjivanje, crvi ili angel sigurno bili preskupi...
a probao sam na maloj neretvi, ljetos. ribe milion (neretvanske plotice), udica ne moze da padne u vodu bez griza. onda sam vidio komad stiropora i probao. cekao sam na griz malo duze, ali je uzimala u svakom slucaju.
Evidentirano
DIVER
Great White Shark

WWW Email
« Odgovor #8 : 11-12-2008, 16:13:14 »

Hebiga porec angel kosta 4KM pa mouze da bude barem 15-tak dana ako si na vodi cio dan (pod uslovom da riba radi svaki dan)
Al izgledada bi oni 100% zaradu grin
bistro jarane thumb
Evidentirano

Sve uhvacene ribe poklanjam nasoj djeci
bifi
Sabljarka

WWW Email
« Odgovor #9 : 11-12-2008, 23:18:35 »

Ani nebi da se mijesam u pricu ali i ja imam priliku da susretnem ljude  koji negdje nabave stari kruh  za posuti ili nameciti ribu   ali jedna marka im je problem  za frisak  ,   za udicu .
NPR. vrlo tesko je pricati o nekim stvarima  potrebnim za ribolov , bilio koja   vrsta  ribolova  , a ekonomsku stvar zapostavljati jer neki ljudi   jednostavno tako razmisljaju  ulog nista  dobit maksimum.
Da ja nebi komplikovao   otprilike je to tako, i  kad bi nekom  rekao ANGEL  je  4 KM a on te pita sta je to angel  e  j ..............
Dodjemo do ovakvog problema koji vec  za drugu temu
kao ono znas da  su to dvije pive
nebi volio da me se krivo protumaci  ali tako je
bistro
Evidentirano
spiner
Great White Shark

WWW.BiH-RIBOLOV.COM

emir.jasarspahic@gmail.com
Email
Odg: Ribolov na kuglicu stiropora
« Odgovor #10 : 27-06-2009, 14:52:58 »

Malo sam okasnio na ovu temu ali me zaintrigirala jer sam slucajno iz Kaknja gdje se svake zime lovi kako na STIROPOR tako na dvije, tri i vise udica  uplakan
Po meni je lov na stiropor krivolov jer vecina riba biva zakacena za nos ali i za razne druge dijelove tijela. Naravno ovo je moje misljenje i ne mora znaciti da je ispravno. Iako najvise vremena provodim sa varalicarcem u ruci ipak imam pribor i za lov plovkom pa znam pogotovo u zimskom periodu izaci i loviti skobalja, znaci imam makar malo iskustva i u plovkarenju  grin
Posto je zimi riba u jatima i u zimovnicima tada stiropor dolazi do izrazaja jer udica sa stiroporom izdignuta je od dna i lakse nalijeze na ribe a uvjerio sam se svojim ocima da ribolovci koji to koriste kontriraju na svaki pomak plovka sto znaci da se plovak samo nakosi odmah slijedi kontra. Nema tu nekog mudrovanja i taktike oni samo sjedu na zimovnik i kandjijaju  zlocko
A ova gore konstatacija da u Kaknju ljudi nemaju para za angel uopce ne stoji jer vecina njih koji tako love ima i angel u svojim torbama samo ga ne koristi jer ovako bez puno truda imju mnogo bolji ulov.
Ovo nije nista novo i svake zime se ponavlja u Kaknju jer cuvarska sluzba ne radi svoj posao i ne traze se a naravno i ne kaznjavaju se prekrsioci i ne trudi se da se ovo stanje popravi.
Nasem drustvu je bitno da ima zadovoljavajuci broj prodanih dozvola a ne trudi se da zavede red na vodama kojim gospodari.
Sad ova tema nije aktuelna ali ce cim dodje zima obale Bosne biti ispunjene "ribolovcima" koji samo kupuju pakovanja i pakovanja udiica i olova i koji u svojim djepovima imaju komade stiropora.  embarrassed  embarrassed  embarrassed
Zalosno ali istinito  embarrassed  embarrassed

BISTRO svim SPORTSKIM RIBOLOVCIMA

P.S.
Kako sam vec rekao na pocetku ovog posta ovo je moje razmisljanje i ne mora znaciti da je ispravno
Evidentirano

kokuz_sa
Orca

« Odgovor #11 : 20-11-2009, 13:52:21 »

prosli vikend sam prvi put vidio pecanje na stiropol..
bio sam u modrinju pecao kod ribarske kuce i svi su il pecali na stiropol(stavljali su jednu kuglicu stiropola na udicu) ili na trokuke tako velike da se moze komotno izvuc neki veliki VO koji je slucajno upao u rijeku..

dok ssam ja tu bio jedno 4-5 momaka su sa trokukama izvukli jedno 4 vellike vrece od po 50Kg ribe..

na kraju su tu vrecu prodavali za 5-10KM

znam da je to cisti krivolov i sve al tu su i ribocuvari koji to nadgledaju(valjda nisu coravi da onolike trokuke promase da vide)

inace taj dan je kako ribari pricaju bila neka i inspekcija za cuvare il sta vec..uglavnom bio jedan cuvar i jos neki lik koji je isao uz njega(kazu da je iz ribolovnog saveza) i uredno su naplacivali 10 KM dnevne dozvole..
Evidentirano

amchuka
Great White Shark

Email
« Odgovor #12 : 20-11-2009, 14:16:55 »

Stiropr je naravno jarke bijele boje i samim tim jako interesantan svim ribama koje će samo prići da vide šta je iz radoznalosti. Kad trokuka na žalost pade na dno kreten sačeka 2-3 secunde i počne trzati i tako na silu kači jadnu ribu. Nije bitno za šta njmu je bitno da je izvuče. Takvim raubanjem masa riba bude oštećena tj poderana i koja vrlo brzo ugine. Tužno ali istinito. To rade samo na bijeloj ribi koja je isključivo u jatima. Da mi je sresti takvog pa ga u vodu baciti
Evidentirano

Ima li ovdje DEMOKRATIJE !!! Zivjelo pravo glasa !!!
joka77
Gost
« Odgovor #13 : 07-01-2010, 19:12:52 »

Hej ribolovci......ja sam iz HR i vidio sam slučajno vašu temu pa da vam ispričam nešto zanimljivo....

Jedan dan sam baš ciljano išao loviti amura i pala mi je ideja da ga lovim na neku biljku ili slično.....ali kako nešto tako staviti na dlaku....???
Eh,pa to je upravo stiropor,otkrio sam ubrzo.....namontirate ga kao POP-UP boilu i zabacite na dno sa in-line sistemom,on sa digne od dna(tj.balansira) i taj dan sam ulovio par sitnih komada,ništa teže od 5kg,dok sam 2mj. kasnije na istu stvar uhvatio amura od 14.270kg i bio sam presretan......probajte u svakom slučaju......pozzzz  flaggen10
Evidentirano
pache
Saran

Email
« Odgovor #14 : 07-01-2010, 22:25:29 »

Na kuglicu stiropola sam lovio na Neretvi strugaće,na jednu udicu.Svaki ulov je bio za usta,ne na raub.Lovio sam i na spužvu iz sjedišta i na Neretvi ina željeznici prije rata(kod vodomjera).Ulovi na jednu udicu,riba je uzmala mamac u usta.Ne stoji to da je nekomo žao dati koju marku za mamac,ali nekad to uzima bolje nego hljeb ili angel.Na kuglicu stiropola sam lovio pastrmke na Salakovcu skupa sa pastom ,ne zbog štednje nego zato što bolje uzima.
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...