Malo sam okasnio na ovu temu ali me zaintrigirala jer sam slucajno iz Kaknja gdje se svake zime lovi kako na STIROPOR tako na dvije, tri i vise udica

Po meni je lov na stiropor krivolov jer vecina riba biva zakacena za nos ali i za razne druge dijelove tijela. Naravno ovo je moje misljenje i ne mora znaciti da je ispravno. Iako najvise vremena provodim sa varalicarcem u ruci ipak imam pribor i za lov plovkom pa znam pogotovo u zimskom periodu izaci i loviti skobalja, znaci imam makar malo iskustva i u plovkarenju

Posto je zimi riba u jatima i u zimovnicima tada stiropor dolazi do izrazaja jer udica sa stiroporom izdignuta je od dna i lakse nalijeze na ribe a uvjerio sam se svojim ocima da ribolovci koji to koriste kontriraju na svaki pomak plovka sto znaci da se plovak samo nakosi odmah slijedi kontra. Nema tu nekog mudrovanja i taktike oni samo sjedu na zimovnik i kandjijaju
A ova gore konstatacija da u Kaknju ljudi nemaju para za

uopce ne stoji jer vecina njih koji tako love ima i

u svojim torbama samo ga ne koristi jer ovako bez puno truda imju mnogo bolji ulov.
Ovo nije nista novo i svake zime se ponavlja u Kaknju jer cuvarska sluzba ne radi svoj posao i ne traze se a naravno i ne kaznjavaju se prekrsioci i ne trudi se da se ovo stanje popravi.
Nasem drustvu je bitno da ima zadovoljavajuci broj prodanih dozvola a ne trudi se da zavede red na vodama kojim gospodari.
Sad ova tema nije aktuelna ali ce cim dodje zima obale Bosne biti ispunjene "ribolovcima" koji samo kupuju pakovanja i pakovanja udiica i olova i koji u svojim djepovima imaju komade stiropora.
Zalosno ali istinito

BISTRO svim SPORTSKIM RIBOLOVCIMA
P.S.
Kako sam vec rekao na pocetku ovog posta ovo je moje razmisljanje i ne mora znaciti da je ispravno