*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Varaličarenje > Opsta diskusija > Štuka (Moderatori: ALmiЯR, tommylee, Ledu) > lov na štuku-molim savjete
Chat
 Str: [1] 2   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: lov na štuku-molim savjete  (Posjeta: 15662 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
neiskusni-ribič
Gaga
*

lov na štuku-molim savjete
« : 18-02-2009, 23:58:08 »

grin potpuno sam neiskusan ribolovac,isao sam prije dosta na ribolov ali samo na plovak i sl.jednostavni ribolov.sad me zanima lov na stuku i soma (nikada ulovio ni stuku ni soma) i imam neka pitanja u vezi toga

-kako vezati varalicu ili meps tj dal se veze jednostavno ili se koristi i sajlica (da ju ne pregrize) i treba li varalicu opteretiti olovom
-kako montirati mrtvi mamac (kedera ili srdelu)
-kako blinkati tj na koju dubinu pustiti varalicu
-kako se zovu silikonski mamci (bilo na tv.u) koji imitiraju kretnje ranjene ili bolesne ribe(trzanje,nepravilno kretanje i sl),kazu da na takvu "ranjenu" ribu grabezljivac grize i kad nije "gladan" jer je to prirodni mehanizam --selekcije
-koja su mjesta u okolici zagreba dobra za stuku?
Evidentirano
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
ALmiЯR
DSZ i ONO
Global Moderator
Orca

Na dobrom smo putu! Jos samo da krenemo!

Odg: lov na štuku-molim savjete
« Odgovor #1 : 19-02-2009, 00:28:32 »

Bistro Rbic i dobro nam dosao na forum. Pribor za stuku se dosta razlikuje od pribora za lov soma prije svega u klasi, tj. snazi stapa. jacini spage i td. Stuka je relativno los borac u odnosu na soma, zbog toga za stuku ti treba upola laksi pribor. Za stuku ti treba spaga ili monofil nosivosti oko 7-8kg maksimalno dok za soma ja nebi vezao nista manje od 15kg...ali o ovome bolje da ti kazu iskusniji jer soma jos nisam imao priliku pecati. Sto s tice mamaca za stuku ja bi ti preporucio voblere izmedju 10 i 15 cm duzine, a tezinu tih varalica gledaj da uskladis sa snagom svog stapa (oznaceno u gramima na tvom stapu). Ja inace najvise koristim voblere i zadovoljan sam ucinkom. Naravno, ima tu jos dosta dobrih varalica, pojedini ribolovci se kunu u kasike ali ja nisam bas imao srece snjima. Sto se tice terena tu nisam kompetentan, ali raspitaj se o vodama u blizine V.Gorice, Vukovine itd.Znam da tamo u Vukovinama ima stuke, na onim barama...ili bar nekaad je bilo. Valjda imamo js Purgera ovdije koji ce da ti daju pricizne informacije.
Evidentirano

Ako moze, hteo bi da platim, da se samo malo tamo vratim! Nije red da budem sijed, ja sam rad da budem mlaaad!...
x-man
Sabljarka

Email
« Odgovor #2 : 19-02-2009, 00:53:51 »

Bistro!
Prijatelju imas u Zapresicu kod Zagreba jedno lijepo jezero ...neznam vise kako se tacno zove ali nije tesko naci.. cak mislim da ima i putokaz.Na jezeru je ribolovno drustvo tako da mozes da se informises. scratchhead mislim da su dva jezera...u jednom saran i placas na kilu a drugo je na dnevnu kartu i imas svu ribu.Ja sam pecao sa dnevnom i imao jednu malu stukicu na silikonca...probaj 131
Evidentirano
admin
Administrator
Orca

« Odgovor #3 : 19-02-2009, 01:28:07 »

Kao prvo i ja ti zelim dobrodoslicu na nas forum i a onda da ti odgovorim na par pitanja koje si postavio .Svi silkonci imaju namjenu da opaonasaju bolesnu ribicu a to oponasanje postizes  vodjenjem varalice .Znaci silikonci svih proizvodjaca dolaze u obzir ,a velicina tih silikonaca bi u svakom slucaju trebala biti veca od deset centimetara. OBAVEZNO koristi sajlicu jes stuka ima veliki broj ostrih zuba i ukoliko nekoristis sajlu ostaces  bez stuke i mamca.
Evidentirano

” Nismo birali ni zemlju ni mesto gde ćemo se roditi, ni narod u kojem ćemo se roditi, ni vreme u kojem ćemo se roditi, ali biramo jedno – da li ćemo biti ljudi ili neljudi. ”
sonic
Global Moderator
Great White Shark

« Odgovor #4 : 19-02-2009, 19:32:05 »

Evo i ja da ti poželim dobrodošlicu na forum!
Evo nisam blinkeraš ali moj frend koji to češće prakticira veli da se prvo pretražuje gornji slij vode, pa srednji pa tada dno i nakon toga se kreče dalje i ponavlja postupak! Tako to ja s njim radim kad idemo malo na Štuke. Eto da i ja odgovorim na neko od tvojih pitanja!

Pozdrav i uživaj na forumu i siguran sam da češ dobiti sve potrebne odgovore!
Evidentirano

C&R
lario
Mladica

Email
« Odgovor #5 : 25-09-2009, 23:03:15 »

inace koristim za soma najlon debljin 0.50mm za šarana strunu 0,37 a za blinkerisanje stuke strunu 0,17 jer je mogu daleko izbaciti i sa manjim mepsom,jer pretezno uz obalu bacam i nikad nisam pogresio sto uz obalu bacam,naravno ako nema drugih pecarosa
Evidentirano

Kad prijatelju pozajmiš pet dolara i on se nikad više ne pojavi u tvojoj kući - znaj da je to dobro uložen novac.
sonic
Global Moderator
Great White Shark

« Odgovor #6 : 25-09-2009, 23:07:09 »

Kaj ozbiljno štuku na 0,17?
Evidentirano

C&R
lario
Mladica

Email
« Odgovor #7 : 25-09-2009, 23:10:02 »

al strunu,vjeruj mi ja se nisam opekao, za sada sam zadovoljan al opet ako dodje neka neman neznam kako ce se ponasati
Evidentirano

Kad prijatelju pozajmiš pet dolara i on se nikad više ne pojavi u tvojoj kući - znaj da je to dobro uložen novac.
sonic
Global Moderator
Great White Shark

« Odgovor #8 : 25-09-2009, 23:25:35 »

Neznam puno o blinkanju al mislim da opčenito u ribolov se ide sa namjerom da se nešt ulovi, a kapitalni ulovi su dobrodošli. U skladu sa time ja bih odma koristio jače strune, špage ili šta ti ja znam.
Baš da mi veči komadi kidaju najlone sa varalicama   sad Nebih hvala.
Eto moje viđenje, a dalje kako ko hoče ili kako je pravilinje.
Vjerojatno če se javit i neki blinkeraš pa iznse i svoje viđenje korištenja tanke strune.
Pozdrav!
Evidentirano

C&R
lario
Mladica

Email
« Odgovor #9 : 25-09-2009, 23:35:04 »

u pravu si potpuno al zapamti jedno da sve sto vece stavljas riba je osjetljiva pogotovo u novije vrijeme gdje sve izmisljamo da je pridobijemo na udicu ili varalicu,nosivost joj je 17  kila al opet ovisi i o samom ribolovcu dal je spreman na smirenu borbu sa velikom ribom....eto.
Evidentirano

Svabo
Global Moderator
Great White Shark

jednostavnost vodi ka savrsenstvu

Email
« Odgovor #10 : 25-09-2009, 23:39:04 »

Lario prijatelju po stapu dobro nam dosao u ovo nase veselo drustvo  thumb .
Sonic majstore ja mislim da je Lario spominjuci "strunu" mislio mozda na spagu, "prepleteni najlon"  kako se ponegdje naziva "spaga". Tako da ta "struna" jalti spaga od 0,17mm ima nosivost od nekih 15-tak kg........... zavisno od proizvodjaca.
Bistro
Evidentirano

Sticanje ribarskog iskustva je kao sastavljanje mozaika. Poslje svakog dana u ribolovu stavise jedan kamencic u mozaik. I nakraju u dubokoj starosti, kad ribarska dusa ode na onaj svijet. Iza nas ostaju rijeke pune kamenja i kamencica................
lario
Mladica

Email
« Odgovor #11 : 26-09-2009, 08:26:10 »

da ,prijatelju tako je. inace kod nas zovu struna a negdje špaga. zato mi malo cudno bilo kako iskusan ribic moze posumnjati u strunu tj. špagu he he he
Evidentirano

sonic
Global Moderator
Great White Shark

« Odgovor #12 : 26-09-2009, 08:45:46 »

Ma ako je špaga u pitanju to je druga stvar!  thumb
Kod mene je špaga ili upredenica, struna ili najlon ili flaks!
Sory na nesporazumu!
Pozdrav!
Evidentirano

C&R
expres
Mladica

« Odgovor #13 : 26-09-2009, 08:52:19 »

Pozdrav za lario.
Probaj soma pecati sa strunom npr.0,28 (Whiplash) koji nosi 45kg ako varalicaris a za pecanje sa obale  ili camca bi preporucio strunu sve do 0,60  a sarana sa najlonom od 0,30 pa najvise 0,40 a za stuku si odabrao dobru strunu a moze i malo tanje .Ovo je moj tip jer ja pecam u Italiji na rijeci PO  i tamo se desi iznenadjenje lahko(do 100kg)
Sve ovo je jedan od 1000 argumenata zasto ova kombinacija ,jer pravilo opreme govori voda na kojoj pecas i riba koja zivi u njoj.
Evidentirano

Cudan svijet,ogovara te a voli,ljubi te u obraz a mrzi te,ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove,zivi i nadom i sevapom i ne znas sta nadjaca i kada.
Mesa Selimovic
lario
Mladica

Email
« Odgovor #14 : 26-09-2009, 08:59:21 »

u nekim trenutcima i bih tako al jednostavno na dunavu gdje pecam šarana na kukuruz iz čamca to su panjevi na dnu i kad mi odpeca trebam ga odmah dici bar metari vise od dna inace je vec napravio posla. zato imam strunu ili spagu da ga mogu izdici od dna ,a ksanije nek on radi sta ga je volja. inace nebacam uopce daleko od camca vec samo ga spustim,tj. ubodem u dno.al probat cu i tvoj savjet
Evidentirano

Str: [1] 2   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...