*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Saranski ribolov > Pribor i Oprema > Ostalo (Moderatori: Scorp, sonic) >  MASINE ZA BOILE
Chat
 Str: [1] 2 3 4   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: MASINE ZA BOILE  (Posjeta: 11767 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
expres
Mladica

MASINE ZA BOILE
« : 25-01-2009, 11:29:51 »

Evo ja se vec neko vrijeme bavim ovom temom jer sam u planu nesto oko ovog uraditi ,jer sve manje vremena imam a potrebe za bojlama su sve vece.Dosada sam dvije masine nasao ili bolje reci dva proizvodjaca ovakvih masina,to su 1.boilimasine benz njemackog proiz. ;2.speedbaits italijanskog proizvodjaca.Ova BENZ masina mi se pravo svidja jer kod nje sve u slucaju kvara moze bez malo muke popraviti ali zahtjeva puno mjesta dok kod spedbaits je prava moderna masina jer izgleda kao kaffe masine ali su ono sto sam ja vidio pune plasticnih djelova.Znaci interesu je me misljenje i iskustvo drugih ribara sa ovog foruma ili neko zna i neke druge modele ili ima vec
pozdrav i unaprijed hvala.
Evidentirano

Cudan svijet,ogovara te a voli,ljubi te u obraz a mrzi te,ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove,zivi i nadom i sevapom i ne znas sta nadjaca i kada.
Mesa Selimovic
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
expres
Mladica

Odg: MASINE ZA BOILE
« Odgovor #1 : 25-01-2009, 12:19:40 »

Ove masine se mogu vidjeti na sledecem linku: www.boiliemaschine.de i  www.speedbaits.it

Evidentirano

Cudan svijet,ogovara te a voli,ljubi te u obraz a mrzi te,ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove,zivi i nadom i sevapom i ne znas sta nadjaca i kada.
Mesa Selimovic
Bakisan
Gaga
*

« Odgovor #2 : 25-01-2009, 23:04:11 »

I ja sam se nesto primio na tu temu ali cu verovatno sam napraviti masinu odn samo valjke za rolanje . U jednoj ribolovackoj radnji sam cuo da u Madjarskoj ima da se kupe masine za 40-50 evra(?).Ako neko nesto sazna neka javi sto pre! thumb
Evidentirano
expres
Mladica

« Odgovor #3 : 26-01-2009, 07:57:50 »

Bakisan to je cijena super jer  ove druge se krecu izmedje 1000 i 2000 € a u stvari licno mene kod  pravljenja bojli najvise umori pistolj ,a rolanje mi i ne pada tako tesko ako nisu bas sitne bojle.
pozdrav
Evidentirano

Mesa Selimovic
expres
Mladica

« Odgovor #4 : 27-01-2009, 16:48:33 »

Sve sto kazes si u pravu i moj drug mi je to isto predlago sa masinom za kobasice ali znam ja sebe ,nakon nekog vremena ja cu opet gledat u ove masine pa znas saransku boles na pocetko bilo sta ,pa onda malo bolje pa ima jos bolje ...itd. necu da pravim greske sve ili nista .Ovi iz benza imaju isto pneumatske pistolje i rolere koje hoces vrste kod njih nije problem ali su masni (€ € €),nego cekam ovaj carp italy sajam pa cu da vidim tamo sam prosle godine imao prilike da neke  vidim i nudili su puno toga i kad sve to imas pred sobom ondaje to nesto ,.Usvakom slucaju hvala za link i pom. ako nista ima ova solucija sa Grizlijem.
Juce sam pokusavao sa madjarskim linkom ali madjarski neumijem propovjedati ali ne odustajem.Pokusao sam kod Grabmayera ali i on je tu sa cjenom ,ono  sad znam koliko se krece ova naprava .
pozdrav.
Evidentirano

Mesa Selimovic
candr Bn
Mladica

Catch AND Release BijeljiNa

Email
« Odgovor #5 : 27-01-2009, 17:43:50 »

e,i to prvljenje bojli me izludjuje!Pneumatski pistolj i kompresor i mislis evo rjesenja.Medjutim kad reba zamjesiti 10ak kg mixa sa puno hemije koja treba da se pravilno rasporedi onda 'mesi,sine,mesi'.Pa onda zine guzica da kupi mjesalicu za tijesto,a i to je 1000-2000eur.Na kraju treba ti posebna prostorija samo za cuvanje alata za pravljenje bojli.
Bunar bez dna!!!!!!! doh
Evidentirano

www.ideaplus.rs.ba
Bakisan
Gaga
*

« Odgovor #6 : 31-01-2009, 20:09:29 »

E bas vala i jeste bunarcina, para nikad dosta.Ja cu ipak sam da napravim valjke za rolanje ( skice sa merama su skoro gotove ) a sto se tice pistolja to mi nije neki problem jer imam neku pistoljcinu za bitulit koja gruva ko zmaj. Napravicu da se valjci mogu menjati pa cu moci da pravim boile od 10,12,14,16 i 18 mm. BISTRO!!!
Evidentirano
Barba
Gaga
*

Zamaraj, Zamaraaaj !!!!!!

Email
« Odgovor #7 : 13-02-2009, 19:27:10 »

Expres koju kolicinu boiilija mislis pravit?
za manje kolicine mozes uzet obicnu kuhinjsku masinu za tjesteninu, samo ubacis sastojke i ona sama izmjesa tjesto i napravi kobasicu, tako da ti ni pistoj netreba, onda samo u boili roler ubacis i to je to.
Po mome misljenju za manje kolicine je takva masina super, nije bas toliko ni skupa a i netreba joj puno mjesta.

Bistro
Evidentirano

http://de.youtube.com/watch?v=HKvGIOxPR_0
candr Bn
Mladica

Email
« Odgovor #8 : 14-02-2009, 00:32:05 »

http://www.simac.at/

Kupio ja davno.Zena se odusevila mislila da je za nju.24 razlicita oblika tjestenine pravi.Samo umjesto kalupa ubacis nastavak za pistolj odredjene debljine(10mm,14,16....)Dobar je za mikseve koji su kao Bakin kolac ali 3D ili M1 ako stavis da mijesa,samo zavija ko da ce da crkne.Za male kolicine je odlican ali ako ti treba 10ak i vise kg samo gubljenje vremena

Evidentirano

www.ideaplus.rs.ba
Barba
Gaga
*

Zamaraj, Zamaraaaj !!!!!!

Email
« Odgovor #9 : 14-02-2009, 00:40:21 »

E bas takvu sam i mislio, mada ih po ebayu ima i jeftinije.
koliko tjesta stane u masinu? jel moze 1 kila?
Evidentirano

http://de.youtube.com/watch?v=HKvGIOxPR_0
candr Bn
Mladica

Email
« Odgovor #10 : 14-02-2009, 00:41:53 »

ja sam nasao od 1kg.Posle sam vidio da ima i od 1.5kg
Evidentirano

www.ideaplus.rs.ba
Free Spirit
Gost
« Odgovor #11 : 15-02-2009, 09:43:47 »

nekako najboljei i isprobani recept je brate kanta od Jupola, busilica ( kvalitetnija ) i onaj nastavak za mjesanje ljepila za plocice, sve majstore zguras unutra i udri a i ne umoris se previse..... jedan prijatelj i ja smo najvise vremena izgubili (citaj umorili se ) na rolanju...... mjesanje nije bio problem niakav......
Evidentirano
Nesa
Gaga
*

« Odgovor #12 : 04-05-2009, 19:57:14 »

Pozdrav kolege šarandžije!

Da li neko može da mi pošalje kontakt telefon i e-mail Grizlija koji pravi te pneumatske pištolje za bravljenje kobasica za boile?

BISTRO :kiss1:
Evidentirano
sonic
Global Moderator
Great White Shark

« Odgovor #13 : 04-05-2009, 21:43:17 »

Evo prijatelju sve ti tu piše!
Ja imam njegov pneumatski pištolj i mogu reči da je  thumb
http://www.cro-carp.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=170&start=0
Evidentirano

C&R
kokolo
Mladica

kokolo

« Odgovor #14 : 23-02-2011, 19:11:18 »

Da ne otvaram novu temu a nisam sa temom puno ni masijo  grin

Danas lisatm neki katolog od jedne prodavnice gdje se moze kupiti od igle do lokomotive  grin  i naletjeh na jednu spravicu koja bi mogla da koristi sarandzijama za izradu bolji to jest malo da im olaksa poso  grin  evo i slicica  

Evidentirano

www.radioq.ba     radio uz koji nikad nije dosadno  preporuka slusajte www.radioq.ba
 Str: [1] 2 3 4   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...