Lov soma na bovu (boju)

(1/2) > >>

ICE TIGER:
Bistro !!

Evo jednog sistema interesantnog za lov soma na rijeci ili na jezeru gdje je strujanje vode jako ili ima pretjeranog vjetra koji keder seta svugdje samo ne tamo gdje se zeli.


Na odredjenoj daljini se spusti PET flasa ili komad stiropora svezana za kamen ili kakav uteg, tako da pliva na povrsini. S druge strane se montira zivi keder na udici i na plovku. Onda se pomocu plovka odredi dubina na kojoj keder treba da pliva. Zatim se plovak pomocu virble i tankog silka spoji sa bovom. Na obali se prvo naspanuje plovak toliko da se zategne pucajuca veza izmedju plovka i bove, te se stap postavi u stalak tako da glavni silk ne lezi  na vodi. Sad je keder prinudjen da se vrti samo u zadatom radijusu te ga ne moze ni strujanje ni vjetar odijeti dalje. Na vrh stapa se montira obicno zvonce, iako kad som uzme ne moze promaci nikome da je tu. Prilikom uzimanja mamca som nosi kedera i pri tom puca veza izmedju plovka i bove tako da je poslije dril kao i svaki drugi.

bifi:
Sve je to   OK .     ICE   samo tamo gdje je to dozvoljeno
     
        BISTRO

ICE TIGER:
Naravno, samo tamo gdje je dozvoljeno. Umjesto zivog kedera se ovako moze ponuditi  i pijavica, gliste, mrmak, pileca crijeva i sve ostalo sto som zdere.

bifi:
Da  da tako je ICE
 sto se tice  ribolova soma nemam  nikakva iskustva
poznajem neke   momke koji  soma love na sani   iskljucivo  samo na  pileca crijeva
 to nisu neki kapitalci   i radi se samo o mjesecu  augustu    ljeti

    bistro

ICE TIGER:
Bistro !!!

Nekako mi se i cini da som najbolje uzima u julu i augustu i da bas u ta dva mjeseca i nije toliko bitno koji je mamac na udici. ( vrabac, pile, crijeva, riba, mrmak, glista,pijavica ili ona smrdljiva pasta koje ima dole kod nas kupiti)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica