*
  • Forum
  • Pomoć
  • Traži
  • Prijava
  • Članovi
  • Registracija
BiH-Ribolov.com Forum > Varaličarenje > Varalice > Silikonci i Peševi (Moderatori: tommylee, Ledu) > Silikonske varalice
Chat
 Str: 1 [2] 3 4 ... 15   Dolje
« natrag naprijed »
  Ispis  
Autor Tema: Silikonske varalice  (Posjeta: 29067 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
L2dm-ibrahim
Gost
Odg: Silikonske varalice
« Odgovor #15 : 18-11-2008, 20:10:24 »

Ma Divere shto si mi srdit
Nije ovo prvi put da neki moderator mora brisati da smiri tenzije.Meni krivo kud ja bilo shta i kaza ali hebiga nemoze se nazad kroz vrijeme.
Ma potrudicu se da vishe nepishem nishta morda vako ubacim koju muhu i to je sve.Necu da sam dezurni
Chujemo se
Evidentirano
Upustvo za postavljanje fotografija mozete vidjeti ovdje [url]http://www.bih-ribolov.com/forum/index.php?topic=4608.0[/url]
bifi
Sabljarka

WWW Email
« Odgovor #16 : 18-11-2008, 20:50:32 »

Po meni  svatko od nas ima nekakva iskustva   pa nije bitno u cemu
itu smo da ih razmjenjujemo     i   da se unapredjujemo    i pomazemo
E sad me tjerate da ja u krevet   i bilo gdje drugo  nosim ovaj svoj    racunalnik / a ima tog /   da bih  bio u toku  zbivanja
Nemam nista protiv tog da ovdje bude neko sef   / bez sefa nista ne funkcijonise /   ali mozda bi i nama obicnim smrtnicima   malo bilo  dopusteno da skontamo ko je u pravu   a   ko ne
 a ne ovako ni na nebu ni na   zemlji      pa neznamo o cemu se radi   
tko je u pravu   a tko nije   barem po nasem licnom ubjedjenju   
a kazu da svatko ima pravo   na svoje licno mislanje   ma kakvo ono bilo
a kako cu ga imati kad ga izbriseta   prije nego ista i procitam
   bez zamjerke

BISTRO
Evidentirano
DIVER
Great White Shark

WWW Email
« Odgovor #17 : 18-11-2008, 21:10:17 »

Bifi jarane nisi dobro procitao moj post  smiley1
Svakao da treba da stoje postovi i sa svi calnovi mogu dati svoj sud i napisati svoju misao al SAMO O RIBOLOVNIM TEMAMA ILI O STVARIMA KOJE SE TICU TEME.
Svemu drugom: politici ,licnim previranjima bez doze respekta i sportskog duha nije mjesto na forumu nebitno ko to napisao.
Cinimi se da nas dobri Veso jednom rece/napisao dobru "ipak u prvom redu gospodo ribolovci bi mi trebali biti gentlmeni"
strobi od Divera i picite na vodu tamo je mnogo lakse
Evidentirano

Sve uhvacene ribe poklanjam nasoj djeci
L2dm-ibrahim
Gost
« Odgovor #18 : 18-11-2008, 21:14:34 »

Ma isho bi ja Divere na vodu ali orkan razbu neznam jeli mi chamac totale podmornica a bash sam mislio izaci na smudja a i malo filma da se snimi
Pravo sam se bio nashiljio nadaj se da ce malo stishati vjetar
Strobi
Evidentirano
ADONI
Orca

« Odgovor #19 : 18-11-2008, 21:19:35 »

Propustio si nekoliko postova Bifi prijatelju,koji su imali malo ili nimalo dodira sa ribolovom.
Neki su bili konkretni,direktni i na mjestu  thumb a u nekima ni sam pisac nije znao sta je htjeo reci  huh doh doh doh

Evidentirano

L2dm-ibrahim
Gost
« Odgovor #20 : 18-11-2008, 21:30:07 »

Potpuno se slazem sa Adonijem i zao mi shto sam ih i chito,a mozda i piso
Nego konkretno pitanje da li se kod tebe ili u tim djelovima mladica lovi na cofa(mislim da se tako kaze)
Imam jednog jaru iz Sanice donio mi cofova a ja nikad ufatit vremena da odem na Lososa on isto voli cofa
Evidentirano
ADONI
Orca

« Odgovor #21 : 18-11-2008, 21:42:38 »

Ako je pitanje za mene,onda je moj odgovor potvrdan.Da,pici na cofa pravo.Inace i ja sam iz blize okolice Sanice kao i tvoj jaran,mozda ga poznajem,pa ako nije na odmet kako se zove taj tvoj drug.
Nisam znao da i lax hoce cofa,prvi mi haber to sad.Mada je sad lovostaj,al bice zanimljivo testati u martu na otvorenju sezone.
Evidentirano

L2dm-ibrahim
Gost
« Odgovor #22 : 18-11-2008, 21:48:26 »

Ne znam gdje budesh u Shvedskoj ali Na Lilla Edet brani jedan nash kolega ribolovac iz Banja Luke je podvio nos shvedima kad je donio crvenocrnog cofa
Inache i Mladiza pripada porodici laxa i ime joj je Dunavski Lax
Ja je nikad nisam lovio jer u Prijedoru kad sam ja bio prije rata ko vidi Mladicu halal mu kruh
Inache moj veliki pajdo je Vuchkic Emsud u ratu ga zvali Galeb
Evidentirano
ADONI
Orca

« Odgovor #23 : 18-11-2008, 22:03:14 »

Poznajem ga.
Ja sam na jugu -skone.Ovdje je je lovostaj na laxa,sve do marta.Imam negdje par cofova,valjda ih isceprkam do marta.Na pesa isto pici,spuzvastog ili silikonskog,pogotovu septembar i oktobar,kad vecinu vremena provodi na dnu.Ja sam donio dvadesetak peseva iz Bosne,jos samo dva ostala,sve otislo.
Tereni koje lax nastanjuje i pesevi nazalost neidu,a bojim se da je tako i za cofove. uplakan uplakan
Evidentirano

L2dm-ibrahim
Gost
« Odgovor #24 : 18-11-2008, 22:12:44 »

Ja u Chetvrtak idem za Skåne i Malmö
Pravim jednu malu turneju promocija ribarkog materijala
pripremamo se za Stockholm dolazish li ti gore?
Ja sam od Zeljka uzimo pesheva boliglava kakvi su
Ima i jednamuha pesh mozda bi ti ga trebo smotati pa da probash
A pajdo Vuchko to mi je habab i po vazda nas dvojica zajedno malo mi se bio ushutio ali sad je ko malo bolje pa cemo opet u ribu Muce ga ledja i kichma
Bistro
Evidentirano
bifi
Sabljarka

WWW Email
« Odgovor #25 : 18-11-2008, 23:00:57 »

Ma vidim ja  da sam propustio nekoliko burnih postova  
i onda brate covjek se tesko snalazi  ,  ne konta o cemu se radi
Sve sam ja svog dobrog hababa   DIVERA skontao  ali eto kazem izbrisa se nekoliko postova   da ih drugi nevide i da o njima nemogu donijeti svoj sud   ma kakvi oni bili i ma o cemu oni pisali
jednom ja na ovom forumu procita da svatko ima pravo da napise ono sto misli  itd.    itd.
nebih da zakuhavam jos vise  ali brate   CENZURA
MA  MOZDA I NISAM U PRAVU.......................................................
Da se ovo malo stisa i da ja dodam nesto malo   IBRAHIM BEGU   po pitanju cofa    sto kaze  ADONI   kome je pitanje namjenjeno   a nije ni bitno
COF    je jedan od  nezamjenljivih mamaca u ribolovu   mladice
e sad dosutra bi se moglo pisati  o tezini cofa ,  boji , duzini , koliko trokuka   itd .itd .
postoje mnoge teorije sta bi to cof trebao da prestavlja   da bi ga mladica smatrala  tako slasnim zalogajem          a ona o zajednickom seksualnom zagrljaju nekoliko paklara    mi dodje nekako na svoje
stvarno sam u rijeci   zdeni koja protice pored moje  kuce  gledao paklare i bojao ih se   kao ono zmijice
nema tog vise   nisam paklare vidio u zdeni   ili u sani   nepamtim     ima li ih jos  neznam
 e sad mladici  i nestankom paklare i njenog mrijesta  i onog interesantnog klupka koji one naprave    da li je ostalo u nekom genetskom kodu zapisano    neznam
tako da mladica iliti dunavski losos   i skandinavski lax  bez obzira  koliko slicili u svakom pogledu   da li su kroz istoriju imali istu ishranu   tj. da li se i lax susretao sa paklarom kao mladica da bi cof bio adekvatan mamac ..........................................
a ima i ona da je mladica   ili lax   predator no.1   i da je u vodi dominantna riba tako da ce napasti sve sto se krece   a i neznajuci sta je to
poznati su napadi mladice na misa    ,   bjelousku    itd. pa zasto i lax nebi napao cofa

Sanica je IBRAHIME  nekad obilovala  sa mladicom,  sada malo zbog globalnog nedostatka  vode a i sveg ostalog   malo rijedje se nadje   ali ima je
u sani je ima  i za tvoju informaciju unazad nesto vremena  zabiljezeni su lijepi ulovi i napodrucju prijedora  ovo kako nema nikakve industrije i nikakvog zagadjenja

danas sam bio u  nekoliko trgovina ribarske opreme i u sve i jednoj   nema kakvih cofova  nema
cof je relatovno jeftin mamac cak i za bosanske prilike    a bogami ih se i polijepo ostavi u vodi

bistro
Evidentirano
ADONI
Orca

« Odgovor #26 : 19-11-2008, 00:06:04 »

Ja sam htjeo u predhodnom postu pokusati pojasniti sta zapravo imitira cof,al da me ubijes nisam se mogo sjetiti imena tih zmijugica doh
Od Sokolova prema Kamicku ja sam prije par godina gledao paklare i to po nekoliko klupkova,a do tad mi nije bilo jasno sta mladica vidi u tom cofu hebo je cof. laugh
Istina Bifi,na Sanici nema mladice kao nekad(a dje je ima-mozda u Krupi)ali nije rjetka.Ima je jos fala bogu na zavidnom nivou.Ja sam ljetos imao tri lijepe mladice,par mladuljaka i nekoliko spadanja.Sto je za desetak izlazaka na vodu dobar rezultat.A i pokazatelj da je ipak ima. thumb thumb thumb
Mozda se sljedece ljeto sretnemo na Sanici akobogda,a usput pozdravi mi Esu Omanovica,vaseg cuvara a mog dobrog prijatelja i ratnog havera.

Evidentirano

bifi
Sabljarka

WWW Email
« Odgovor #27 : 19-11-2008, 20:12:53 »

ADONI      buraz      istina je da mladice  ima   pravo  kod naseg ANIJA   na UNI   u   KRUPI
 a bogami ima je i ovuda  oko nas    sana    sanica
e sad negdje manje negdje vise       staces
 Eso ce biti pozdravljen   a on ti pazi sta se radi na   Sanici  po pitanju ribolova
i sigurno da ce mo se naci pa da uslikamo koju   Kraljicu

bistro
Evidentirano
ADONI
Orca

« Odgovor #28 : 19-11-2008, 23:01:55 »

Akobogda  thumb thumb thumb
Evidentirano

Davor
Mladica

Email
« Odgovor #29 : 05-11-2009, 20:24:26 »

Danas sam bio malo na sajmu u Banja Luci,nista posebno za vidjeti kao i svake godine.
Ali mom jaranu Neri sam uzeo Nidzine glavinjare,nadam se da ce Nero biti zadovoljan sa njima.

Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 15   Gore
  Ispis  
« natrag naprijed »

Skoči na:  

BiH-Ribolov.com Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Pegasus theme © Bloc
Učitava se...